KULTURA

U Art Park doselile skulpture poznatih hrvatskih umjetnika

Novo ruho jedinstvene zagrebačke galerije na otvorenom
art park
O
miljeni zagrebački parkić Art Park, koji je svoju ovogodišnju ljetnu priču započeo još krajem svibnja, zakoračio je u svoju završnu fazu. Od početka zamišljen kao galerija na otvorenom te mjesto ugodnih druženja, ne prestaje iznenađivati svoje posjetitelje. Tako su nedavno na lokaciju između Tomićeve, Ilice i Strossa doselili novi umjetnički stanovnici.


Na samom ulasku u park dočekat će vas interaktivna skulptura autora red.prof.art. Aleksandra Battiste Ilića, nastala kao dio serije Urban Toys (Urbane igračke) i predstavljena u sklopu Projekta Ilica: Readymade u svibnju ove godine. Tada je na različitim lokacijama diljem Ilice bilo postavljeno osam gigantskih Urbanih igračaka koje su upečatljivim bojama i oblikom privukle pažnju prolaznika te ih usmjerile na interakciju. Sada je jedna od Urbanih igračaka sa glavne zagrebačke ulice skrenula u najljepšu skrivenu oazu u samom centru grada s istom idejom: da razbije gradsko sivilo i potakne na interakciju.

urban toys
Poznata zagrebačka umjetnica Nikolina Ivezić u parku je postavila četiri svoja rada. Tri pripadaju prošlim umjetničkim serijama i iznenadit će vas u skrivenim kutovima Art Parka dok je jedan rad u svom prepoznatljivom stilu izradila posebno za ovu priliku, a njega će odmah primijetiti svi ljubitelji ping-ponga.

nikolina ivezić
nikolina ivezić
nikolina ivezić
Art Park je oživio i kroz dva nova likovna rada. Tako se s vrha šarenih stepenica smiješi prepoznatljiva Grička vještica koju potpisuje Boris Bare dok je mladi hrvatski slikar Ivan Gamera Oštarčević u Art Park doveo najpoznatije čuvare Uskršnjih otoka, ovog puta nacrtane kamene skulpture moai.

Art Park će svoje ovogodišnje izdanje završiti 30. rujna 2017., kao jedna od atraktivnih lokacija Bijele noći, manifestacije u organizacije Turističke zajednice grada Zagreba. Posljednji dan obilježit će poseban umjetnički i glazbeni program te duže radno vrijeme do 1 sat iza ponoći. Do tada ćete u Art Parku moći uživati u projekcijama filmova produkcijske kuće Restart, putopisima agencije Jungle tribe, glazbenom programu uz bendove i Dj-e te ping-pong turniru. Sve informacije pratite na Facebook stranici Art Park Zagreb.

art park
art park
art park
art park
Foto: PR
Objavljeno: 12.09.2017. u 12:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p