LIFESTYLE

U Berlinu održana svjetska premijera filma 'S one strane'

Najnoviji film Zrinka Ogreste na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu
 
Sinoć je u sklopu službenog programa Panorama na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu održana svjetska premijera dugometražnog igranog filma S one strane. Uz redatelja Zrinka Ogrestu na premijeri bili su glumci Ksenija Marinković, Lazar Ristovski i Tihana Lazović, direktor fotografije Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić te ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar.

''Hvala vam što ste nam dopustili da svoj film predstavimo na ovom velikom i važnom festivalu. Ovo je moj sedmi film, ali prvi koji sam radio u koprodukciji s dvije zemlje; Hrvatskom i Srbijom. Svi vjerojatno znate da su te dvije zemlje ratovale, a moj se film bavi problemom s kojim se susreću obje strane. 'S one strane' zida, ulice ili uma. Ovo je film koji se gleda srcem i tako ga treba doživjeti. Da samo racionaliziramo, umjetnost ne bi postojala'', istaknuo je Ogresta nakon projekcije u Berlinu.
 
 
S one strane napeta je psihološka drama nastala prema scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, međutim, na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti. Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, dok se u ostalima pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.

Ostatak filmske ekipe čine direktor fotografije Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Slavica Šnur, a za zvuk su bili odgovorni Mladen Pervan i Martin Semenčić. Producent filma je Ivan Maloča, a produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u koprodukciji sa Zillion filmom iz Beograda i Hrvatskom radiotelevizijom. Film S one strane sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije.

Redovna kinodistribucija u hrvatskim kinima počinje 10. ožujka.
 
 Branko Linta, Maja Vukić, Tomislav Pavlić, Tihana Lazović, Zrinko Ogresta, Ksenija Marinković i Lazar Ristovski 

Foto: PR

Objavljeno: 15.02.2016. u 13:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p