KULTURA

U Meštrovićevom paviljonu otvorena je prva prodajna izložba studentskih radova 'Plati i nosi'

Prodaja kreativnih studentskih slika po prihvatljivim cijenama!

Prvu prodajnu izložbu studentskih radova 'Plati i nosi' u organizaciji HPB-a, HDLU-a i ALU Zagreb svečano je otvorila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, a na njoj su predstavljena brojna umjetnička djela studenata kojima je ova izložba izvrsna priprema za budućnost!

'Plati i nosi' organizira se na inicijativu HPB-a čiji je predsjednik Uprave Tomislav Vuić istaknuo: 'Ovo je nastavak suradnje HDLU-a, ALU-a i HPB-a. Na njemu bi svi trebali profitirati, studenti prodati slike, dobiti novce i motivaciju za daljnji rad, kupci po prihvatljivim cijenama kupiti probrane radove studenata 4 Likovne akademije, a svi zajedno graditi hrvatsko tržište umjetnina.' Otvarajući izložbu ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek podržala je pokušaj da se prepoznaju, vrednuju i nagrade mladi kreativni ljudi, kako je rekla, široj publici "nevidljiva Hrvatska": 'Za nas ste itekako vidljivi i vrijedni', dodala je. Radovi koji su izloženi odabrale su akademije iz Zagreba, Rijeke, Osijeka i Širokog Brijega. Dekan Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Buntak naglašava da projekt pokazuje potencijal i kontinuitet kvalitete visokog umjetničkog obrazovanja budućih umjetnika te je studentima izvrsna priprema za budućnost i samostalnu karijeru: 'Vjerujem da će studentima, ali i profesorima, kolekcionarima, budućim ulagačima u umjetnost, projekt ponuditi nova-stara rješenja za razvijanje umjetničke i šire kulturne scene.'

Tomislav Buntak (ALU), Ivana Andabaka (HDLU), ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, Tomislav Vuić (HPB)

Ivana Andabaka, ravnateljica Hrvatskog društva likovnih umjetnika pohvalila je odličnu suradnju s Hrvatskom poštanskom bankom koja već podržava HDLU-ove umjetničke projekte, posebice nagrađivanjem umjetnika na izložbama poput Bijenala slikarstva i Salona mladih: 'Ovim projektom HPB demonstrira iznimnu društvenu odgovornost omogućivši studentima izložbu u reprezentativnom prostoru Meštrovićevog paviljona kako bi stekli iskustvo prodaje te komunikacije s kupcima i širom publikom.' Po izboru stručnog žirija u sastavu Tomislav Kličko, Elvira Kranjčar i Marijana Stanić autori najboljih radova su Maja Gjajić, Ivica Purgar, Davor Dmitrović i Matej Vuković. 'Plati i nosi' održava se do 23. prosinca 2018. godine u Galeriji Bačva Doma HDL.

Nagrađeni studenti i inicijator Tomislav Vuić

Foto: PR
Objavljeno: 18.12.2018. u 13:18
Tagovi: izložba, izložbe

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p