LIFESTYLE

"U našim životima ponekad ima i rock'n'rolla ali mi smo ipak pristojne djevojke!"

Intervju s Nikolinom Tomljanović iz grupe E.N.I.
-->--> -->

One su E.N.I ili Elena Tomeček, Nikolina Tomljanović, Iva Močibob i Ivona Maričić. All girl riječki bend koji redovito hara domaćim top listama i čije hitove rado pjevušimo. Zgodne su, mlade, dobro pjevaju, surađuju sa Zigmanom, visokoobrazovane i frendice su s najvećim domaćim rock facama, a iza sebe imaju četiri albuma i jednu kompilaciju (Best of E.N.I) te pobjedu na Dori i nastup na Eurosongu. Povodom objavljivanja njihovog novog singla Crna kutija, koji zvuči potpuno drugačije od onog na što smo od naših najdražih riječanki navikli, razgovarali smo s Nikolinom Tomljanović!

p5291178.jpg

 

Imate novi spot Crna kutija? Kako je uopće došlo do ideje da snimite country stvar? Tko je zaslužan za tematiku spota, vi ili Gonzo?

Demo verzija bila je slična zvuku pjesme Oči su ti ocean ali je Vava ovaj put poželio i osjetio da bi ova pjesma mogla odlično zvučati i s country soundom i aranžmanom Elvisa Stanića. Naravno da je Gonzo prije svega autor scenarija spota iako smo same predložile vožnju autom, crno-bijeli spot

 

U prosincu prošle godine izašao je Vaš album Best of E.N.I. Koliko ste se promijenile od početaka na Dori do danas? Jeste li ikada požalile što ste se prijavile na Doru?

Kako bih to mogla požaliti? To je jedno prekrasno iskustvo. Ne događa se svaki dan! Mlade djevojke, band na samom početku karijere pobijedio na Dori... Ideja nastupa na Dori bila je promocija banda a pobjedom, to se doista ubrzalo. Od tada, nanizali su se albumi, singleovi, video spotovi, prošlo je 13 godina i svakako da smo se promijenile, sazrijele, fizički, stilski, izgradile...

 

dscf5535.jpg

 

Dosad ste surađivale s velikim brojem glazbenika. Koja suradnja vam je najdraža?

Svaka uspješna suradnja mi je jednako draga (Let 3, N.Belan, Z. Predin,..). Neke su potrajale i još uvijek traju pa tako i suradnja s Vavom, odličnim autorom, producentom Deanom Oreškovićem, a odlična suradnja s Elvisom Stanićem započeta na pjesmi Crna kutija, nastavit će se, nadamo se, i na slijedećem albumu.

 

 

Iako vam često pripisuju epitet konstantno dobrih, nema vas u medijima. Znači li to da ne živite rock'n'roll ili jednostavno dobro skrivate svoju privatnost?

U našim životima ponekad ima i rock'n'rolla ali mi smo ipak pristojne djevojke.

 

Koji bendovi su najviše utjecali na vaš zvuk? Što privatno slušate?

- Ima puno dobre glazbe i bandova koje jednako volimo sve četiri ali meni je ipak najdraži r'n'b, soul, a s Crnom kutijom country mi je sve draži...

dscf5715.jpg

 

U spotovima imate usklađene lookove? Tko je zaslužan za njih? Imate li službenog stilistu ili same birate i dogovarate kombinacije?

Ponekad same ostvarujemo kombinacije uz našu krojačicu Loretu Begonju, ali u zadnje vrijeme surađujemo sa riječkim kreatorom Zigmanom koji se pobrinuo za styling u pjesmama Polaroid i Crna kutija.

 

 

Što niste privatno, pratite li modu? Imate li najdraže dizajnere? Imate li kao i većina žena fetiš na torbe i cipele, make up?

Mislim da je nemoguće ne pratiti modu. Ipak, ne bih rekla da ju u potpunosti slijedim već nadograđujem svojim stilom, kombiniranjem s odjevnim predmetima koji možda i nisu trenutno „in". A svakako da imam fetiš na torbe, cipele, nakit,.. Strašno patim da mi sve bude u istoj boji, tonu, ili pak da sve bude potpuno šareno.

 

U zadnjem spotu sve imate nove boje kose i bob frizure? Doduše, riječ je o perikama, ali znači li to da je neka stilska promjena moguća u skorije vrijeme?

U zadnjem spotu perike su svojevrsna promjena stylinga, novi moment spota. Činilo mi se zgodnim izabrati 4 jednake perike samo različitih boja. Zanimljivo je da nas nisu svi mogli odmah prepoznati, Iva je postala plavuša, Elena smeđokosa,... Svakim novim singleom i inače su se dešavale stilske promjene, novi image, pa je sigurno to očekivati i sljedećim albumom. Tko zna, možda se skoro zasitim duge kose i obrijem glavu!!????

 

Što radite preko ljeta?

Ništa!!!!!!! Šalim se! Kupamo se, sunčamo se, putujemo, nastupamo, sunčamo se i kupamo, putujemo, sunčamo... :)

 

(Borina Kopčić)

Objavljeno: 09.07.2009. u 20:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p