ANA BACINGER

Ulica u Varaždinu koja pršti kreativnošću!

Svi pravci ovih dana vode na Špancirfest!

uska ulica varaždin

Prošlogodišnja Kreativnica u Uskoj ulici, posvećena najboljem iz različitih područja hrvatskog dizajna, bila je jedna od najcool i najomiljenijih tajni Špancirfesta. I u ovogodišnjem izdanju festivala ta tajnovita ulica u samom srcu povijesne gradske jezgre Varaždina zasjala je u redizajniranom ruhu, a njezin program pretvorio ju je u omiljeni kutak svima koji vole umjetnost, kreativu i opuštenu, ugodnu atmosferu. 

Kreativnica ove godine predstavlja dvadesetak odabranih izlagača iz različitih grana dizajna (modni/industrijski/grafički dizajn) te mlade umjetnike i kreativce čiji proizvodi nastaju u malim serijama. Koga sve možete pronaći u ovoj simpatičnoj ulici? Go Retro, Buried Clothes, The All & JAM & 47, HOI, Ekoteka, Plastic Moon, Imagine Plastic, Smetnjak, Sitolab, Tikvan i Neha Neha su samo neki od brojnih izlagača čije kreacije možete kupiti na licu mjesta! Na ulazu u Usku čekaju vas i varaždinske 'Šnajderice' koje su na ulicu izvukle i svoje šivaće mašine pa možete vidjeti kako nastaju njihovi proizvodi. One su Blaženka Roth (Broth), Melita Kukec (Kookabee design), Kuzminski Dizajn i Maruška.

Osim samih izlagača, nastavio se i projekt Ilustriraj luster kojim je izložba u zraku s prošlogodišnjih 13 rješenja proširena novim dizajnima. Ilustratori koji se se prošle godine odazvali ovoj akciji su: Daria Čičmir, Duje Kodžoman, Hana, Monsieur Dorian, NJI3, Imelda Ramović, KLARXY, Kristina Volf, Lorena Matić, OKO, Vanda Čižmek, Tratinchica i KVAR. A, ove godine tim autorima pridružili su se i Suzane Bernat, Sara Bernat, Iva Šarić, Dominik Vuković, Marvin Makes You Happy, Ana Žaja Petrak, Bruna Babić, Tifanirubi te Mateja Kovač.

uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

Kreativnica je ove godine ugostila i 36 Mountains Festival – izložbu 12 grafika i samostalnu izložbu Dominika Vukovića, jednog od ilustratora lustera koja vas čeka u Galerijskom centru Varaždin.

No, ni to nije sve! Središte ulice pretvoreno je u fantastičnu chill zonu uz retro namještaj i opuštajuću glazbu, a svakodnevno se organiziraju i radionice na kojima posjetitelji mogu sami sebi odštampati majice s logom Špancirfesta.

uska ulica varaždin
uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

uska ulica varaždin

Što čekate? Pravac Varaždin! Špancirfest traje do 27. kolovoza!

Ana Bacinger

photos: privatni album

Objavljeno: 21.08.2017. u 13:05
Tagovi: špancirfest

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p