LIFESTYLE

Uljepšajte poslijepodne najboljim glazbenim spotovima godine

Prisjetite se nekih od najboljih video uradaka
jamie xx
2016. godine će ostati zapamćena kao godina u kojoj smo ostali bez nekih od najvećih glazbenih legendi, godina u kojoj je glazba počela ozbiljno koračati nekim novim, ekskluzivnim putevima (čitajte: streaming servisi Tidal, Apple Music i Spotify) koji bi mogli dati naznaku budućih vremena, ali i godina u kojoj su se počela ispisivati nova pravila u glazbenoj industriji.

Ako je suditi prema godini na izmaku, trominutni video spotovi koji prate singlove više nisu zadovoljavajući. Granice se pomiču i pravila se nanovo pišu, i to visokoproduciranim i često artsy filmovima na čijim krilima albumi stižu kao savršeno zapakirane priče. Najbolji primjer je Beyonce koja je u 2016. svim nevjernicima priuštila nonšalantni knock out imena Lemonade, ostavivši nam  svima vilice širom otvorene najambicioznijim video projektom godine. U nešto manje dramatičnoj mjeri slijedili su je i The Weeknd koji je predstavio novi album Starboy s kojeg smo, unatoč atraktivnom Starboyju, kao favorita odabrali nasilan video za False Alarm. Režirao ga je Ilya Naishuller u stilu pucačkih igrica, a radnju (pljačku banke) pratimo iz perspektive glavnog aktera. Iznenadio je i Frank Ocean s čak dva albuma, s time da je video album Endless bio dostupan ekskluzivno na Apple Musicu, nekoliko dana prije premijere albuma Blond, što nas vraća i na onaj ekskluzivni dio s početka priče. Obožavali smo Frankov tumblrovski spot za Nikes, kao i onaj težak Anohnijev za Drone Bomb Me s Naomi Campbell glavnoj ulozi. Snažni vizuali spota Lazarus koji je objavljen samo tri dana prije smrti velikog Bowieja sada su nam posebno dragi, a jedan od najupečatljivijih spotova je svakako onaj Jamieja xx-a za pjesmu Gosh, kojeg je režirao Romain Gavras. Spot je fascinantan ponajprije jer je sniman u Tianduchengu, odnosno replici Pariza koja se nalazi u Kini, a potom i zbog čak 300 školaraca izblajhane kose koje predvodi albino Hassan Kone.

Ovo je i godina u kojoj se Kanye nije mogao odlučiti hoće li ili neće izdati album The Life of Pablo, a potom je mega slavnom učinio seksi tijelo Teyane Taylor, u modernoj verziji Flashdancea u videu za singl Fade. U 2016. smo svjedočili sve većim ulaganjima u video spotove i angažiranjem etabliranih redatelja jasne vizije za iste, što je rezultiralo šarolikim miksom uradaka u kojima smo obožavali gubiti sate i sate. Spotovi u nastavku su samo neki od naših favorita, i vjerujemo da će vam dobro sjesti ove prohladne večeri na samom kraju godine.

Jamie xx - GoshFrank Ocean - NikesThe Weeknd - False alarmBeyoncé - Hold Up


The White Stripes - City Lights


David Bowie - Lazarus


ANOHNI - Drone Bomb Me

Solange - Cranes In The Sky

 

Kendrick Lamar - God Is Gansta

 

Kanye West - Fade

 

DJ Shadow feat. Run The Jewels - Nobody Speak

 

Stylo G x Jacob Plant - Bike Engine


 

Radiohead - DaydreamingM.M.
Foto: YouTube

Objavljeno: 28.12.2016. u 14:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p