KULTURA

Upoznajte iAugment!

iPhone aplikacija za povećavanje grudi

U moru korisnih i beskorisnih aplikacija koje možete instalirati na svoj iPhone, pronašla se još jedna- iAugment. Radi se o aplikaciji koja vam omogućava da virtualno povećate svoje grudi. Ciljana publika su žene koje žele napraviti operaciju grudi i koje zanima kako će izgledati nakon nje, ali nama se čini kako je zabavni potencijal ove aplikacije mnogo veći.

Idejna začetnica ove novotarije je Elizabeth A. Kinsley, estetska kirurginja iz New Orleansa. Sve što vi trebate napraviti je uslikati svoje ili tuđe grudi i povećati ih na zaslonu svog telefona u jednu od 17 veličina koje se nude. Kinsley ovu aplikaciju smatra „zabavnim prvim korakom prema pravoj operaciji koji odgovara na pitanje kako će žena izgledati kasnije".

„Možete sliku pokazati dečku ili prijateljicama i upitati ih za mišljenje." dodaje liječnica. Publika je poprilično dobro prihvatila ovu aplikaciju i većina onih koji planiraju plastičnu operaciju ili ih jednostavno zanima kako bi im grudi izgledale da su veće smatra kako je aplikacija u suštini dobra stvar.

Druga strana smatra kako je ovo još jedna u nizu novotarija zbog kojih će se žene osjećati nesigurno. „Imam osjećaj kako će ova aplikacija natjerati mnoge mlade žene da požele povećanje grudi bez da su razmislile o svim mogućim posljedicama i opasnostima" navodi jedna od žena koje su ocijenile ovu aplikaciju.

B.K.

foto: iAugment

Objavljeno: 10.05.2011. u 10:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p