KULTURA

Upoznajte Instagram senzaciju milijunskog auditorija

I ne, nije riječ o članovima obitelji Kardashian
Baddie Winkle 
Helen Ruth Van Winkle nije imala lak život. Rođena je tijekom perioda Velike depresije, preživjela je siromaštvo, kao i smrt sina, a njen suprug je umro na njihovu 35. godišnjicu braka. U svoju crkvu Helen odlazi posljednjih 40 godina, tijekom kojih je mnoge dane provela plačući. Baddie Winkle je, s druge strane, 87-godišnja buntovnica s ormarom na kojem joj zavidi i sama Miley Cyrus, na svom Instagram profilu ima 1.6 milijuna pratitelja, Drakea smatra najseksi celebrityjem, glavna je zvijezda na Tjednu mode u New Yorku, ali zna svratiti i na dodjelu nagrada MTV VMA.

Umjesto da se potpuno zavuče u svoju tužnu mišju rupu, Helen je kreirala upravo Baddie Winkle i počela se mnogo bolje zabavljati, a njena baza fanova na Instagramu počela je mahnito rasti. Sve je započelo 2014. godine kada je njena praunuka postala sliku na kojoj nosi majicu benda Grateful Dead, kratke hlačice i čarape s printom ružičastih listova marihuane uz caption Peace and Love. Godinu dana kasnije, Instagram profil Baddie Winkle broji skoro milijun pratitelja, zaštitno je lice brojnih brendova, pojavljuje se u TV emisijama raznih celebrityja i, sasvim logično, savjetuje ih kako da postanu badass.

 
Što tko misli o njenim divljim stylinzima, pokušajima repanja uz najaktualnije hitove i šljokičastim sjenilima, Baddie nije nimalo bitno. Ono što je na kraju dana presuđujuće jest činjenica da se Helen osjeća dobro, uživa u svojoj koži i ne definira se svojim godinama. Vodi se za onom Živi i pusti živjeti te se nada da će poslužiti kao primjer starijim ljudima. To što je izrasla u svojevrsni fenomen i viralnu senzaciju nije bila intencija, a uzimajući u obzir da isti opisi stoje i uz imena bez upola Helenine mudrosti i životnog iskustva, njenu popularnost možemo jedino prigrliti. Život ipak nije tako smrtno ozbiljan kakvim ga smatramo. 
 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
Baddie Winkle 
   
M.M.
Foto: Instagram, Dimepiece
Objavljeno: 16.09.2015. u 14:02
Tagovi: instagram

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p