KULTURA

Uskoro ćemo na Netflixu moći pogledati dokumentarac o najpopularnijoj web stranici za odrasle!

Sve kontroverze i uspjesi jednog od najvećih poslovnih carstava!

Netflix se prometnuo u omiljeni servis kada je riječ o praćenju popularnih serija i novih filmskih izdanja. Osim igranih, Netflix obožavamo i zbog njegovih dokumentarnih izdanja. U posljednjih nekoliko godina Netflixovi dokumentarci poharali su sve ljestvice gledanosti, a uskoro ćemo moći gledati još jedan originalni dokumentarac intrigantne tematike. O čemu je riječ saznajte u nastavku!

Sredinom idućeg mjeseca, točnije 15. ožujka na Netflix stiže dokumentarni film o jednoj od najpopularnijih stranica s pornografskim sadržajem – Pornhubu. Money Shot: The Pornhub Story priča je o povijesti razvoja i uspjeha poznate stranice sa sadržajem za odrasle te o svim skandalima koji su vezani za ovu platformu. Kao što je poznato Pornhub se našao u središtu skandala kada su se pojavile optužbe za sadržaj koji prikazuje seksualne odnose bez pristanka te sadržaj koji prikazuje navodne žrtve trgovine ljudima. Sve ovo dovodi u pitanje način na koji PornHub funkcionira te kako se platforma mora postaviti da zaštiti potencijalne žrtve, a da istovremeno ne ugrozi profit cenzurirajući korisnike. PornHub svoj uspjeh duguje upravo tome da je omogućio kreatorima ovakvih sadržaja da dođu do ogromne publike, a čini se da je taj uspjeh bio dvosjekli mač.

Sva pitanja i kontroverze vezane za to kako je Pornhub promijenio ovu industriju bit će prikazane u 90 minuta dokumentarca koji sadržava razgovore s glumcima, aktivistima i bivšim zaposlenicima. Osim priče koja će pokriti rad platforme, autori ističu da ovim filmom žele pokrenuti i pitanje o seksualnim odnosima i pristanku te što to znači u svakodnevnim odnosima i u internetskom prostoru. Ostaje nam strpiti se još neko vrijeme da vidimo hoće li ova priča postati još jedna Netflixova dokumentarna uspješnica.

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 20.02.2023. u 12:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p