KULTURA

Uspjeh predstave Galeb u Beču

Gostovanje ZKM-a u bečkom teatru
Galeb  
Predstava „Galeb“ nastala prema istoimenoj drami Antona Pavloviča Čehova, u režiji Bobe Jelčića, i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostovala je u subotu 30. svibnja u bečkom Teatru Akzent, u okviru austrijskog festivala Wiener Festwochen.

Predstava je u prepunom kazalištu doživjela veliki uspjeh i bila odlično dobro prihvaćena. Ansambl je pet puta izlazio na poklon, čule su se ovacije, a tijekom izvedbe bilo je četiri aplauza na otvorenoj sceni.

„Publika je od prvog trenutka prepoznala našeg 'Galeba', ušli su u predstavu punog srca, ovo je veliko postignuće za hrvatsko kazalište i Zagrebačko kazalište mladih“, kazao je Bobo Jelčić i dodao da je zaista presretan ovim gostovanjem i gledateljima koji se mogu samo poželjeti. Programatori i kritičari redom su hvalili ovu predstavu Bobe Jelčića, čiji je rad itekako dobro poznat u Austriji, ali i na cijelom njemačkom govornom području.
 
Galeb
„Izuzetno sam zadovoljna s gostovanjem, ovdje smo najavljeni kao bečka premijera „Galeba“, sve je prošlo fenomenalno i za sada smo bez konkurencije najzapaženije kazalište i predstava“, izjavila je oduševljena ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Snježana Abramović Milković. Posebne pohvale Zagrebačko kazalište mladih dobilo je od Stefana Schmidtkea, voditelja Dramskog programa Wiener Festwochena.
 
Galeb
Zagrebačko kazalište mladih gostuje u Beču do 2. lipnja, tako će imati ukupno četiri izvedbe u okviru vrlo jakog programa ovog nejprestižnijeg srednjoeuropskog festivala kao jedina predstava u regiji, na manifestaciji koja traje do 21. lipnja.
 
Galeb
 
Foto: PR
Objavljeno: 31.05.2015. u 16:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p