KULTURA

Vanessa Redgrave na daskama zagrebačkog HNK

Predstavljena druga sezona projekta Filozofski teatar
Vanessa Redgrave na daskama Hrvatskog narodnog kazališta  
Nakon iznimno uspješne prve sezone, sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu predstavljena druga sezona projekta Filozofski teatar, a posebna gošća bila je engleska glumica Vanessa Redgrave. Književnici i pisci, Arthur Miller i Tennessee Williams prozvali su Vanessu Redgrave najvećom živućom glumicom, a do današnjeg dana ova svestrana umjetnica jedina je britanska glumica koja je osvojila najprestižnije nagrade za glumu: Oscara, Emmy, Tonyja, Oliviera, Cannes i Golden Globe.

Njen domaćin u sklopu Filozofskog teatra bio je publicist, prevoditelj, urednik i voditelj projekta Srećko Horvat, a glavna tema njihovog razgovora i druženja bio je njen dugogodišnji aktivistički angažman zbog kojeg je često gubila uloge te su joj se zatvarala mnoga vrata i poslovne prilike. Unatoč tome, kako je i sama Vanessa Redgrave rekla, slijedila je svoje ideale i od aktivizma nikada nije odustala. Pred mnogobrojnom zagrebačkom publikom koja je do posljednjeg mjesta ispunila Hrvatsko narodno kazalište ova proslavljena glumica prisjetila se i svojih glumačkih početaka, profesionalnih izazova, te ispričala crtice iz svog privatnog života govoreći o svom bogatom životnom iskustvu koje joj je pomoglo da i danas na život gleda s puno optimizma.
 
Dubravka Vrgoc_Vanessa Redgrave_Srecko Horvat Dubravka Vrgoč, Vanessa Redgrave i Srećko Horvat
 
Sljedeći termin Filozofskog teatra zakazan je za 27. studenog kada u goste dolazi britansko-pakistanski filozof, autor, filmaš i povjesničar Tarique Ali.
  Rade Serbedzija sa surpugom Lenkom Rade Šerbedžija sa surpugom Lenkom
 
Budimir Loncar_Jagoda Buic_Zdravko Zima Budimir Lončar, Jagoda Buić i Zdravko Zima
  Damir Markovina, Goran Grgic, Ivana Dabrovic Ivana Dabrović, Damir Markovina i Goran Grgić

Iva Mihalic_Leonard Jakovina Iva Mihalić i Leonard Jakovina
 
Jelena VeljacaJelena Veljača
 
Milica Mihajlovic_Vesna Todoric Milica Mihajlović i Vesna Todorić
  Asja Petersen_Sasa Sekoranja Asja Petersen i Saša Šekoranja
 
Foto: Mara Bratoš, Marko Vučenik
 
Objavljeno: 19.10.2015. u 12:26
Tagovi: HNK

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p