KULTURA

Večeras počinje novi kulinarsko-putopisni serijal s našim omiljenim domaćim chefom koji vas vodi na jedinstveno putovanje duž Lijepe Naše

Jedva čekamo 
Danas na malim ekranima počinje uzbudljivo putovanje kroz Hrvatsku, i to u sklopu novog dokumentarnog serijala pod nazivom "David Skoko: Motor, loza, kuhača", koji će se emitirati na prvom programu HTV-a. U devet epizoda, naš omiljeni kuhar David Skoko vodi nas na nevjerojatno kulinarsko-putopisno iskustvo koje će zaintrigirati sva vaša osjetila.

No, ova serije nije samo kulinarska avantura ili tek putopisno istraživanje, već je riječ o jedinstvenom spoju gastronomije, enologije i putovanja, obogaćenog autentičnim šarmom jednog od najuspješnijih domaćih chefova, Davida Skoke. Tijekom svojih putovanja kroz Hrvatsku, David nas vodi u posjete nekim od najvažnijih domaćih vinara. Putuje od Slavonije i Baranje, preko Zagorja i Plešivice, do Zadra, Krka, Pelješca i naravno, Istre. Kroz ovu seriju otkrit ćete brojne lokalne zanimljivosti, slušati priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske i učiti o bogatim vinogradima diljem naše zemlje.

Putujuća kuhinja Davida Skoke

Dok istražuje raznolik svijet hrvatskih vina, David koristi lokalne namirnice kako bi pripremio ukusna jela, a njegova šarmantna putujuća kuhinja na drva postaje poprište za kreiranje kulinarskih remek-djela koja će vas ostaviti bez daha. Prva epizoda, nazvana "Vladari Dingača", vodi nas na jug, na predivni poluotok Pelješac. Ovdje će David posjetiti vinarske obitelji Matuško i Šegović, istražiti strmu lokaciju pelješkog Dingača i otkriti zašto je idealna za uzgoj plavca malog. Također, saznajemo što za Pelješčane znači Pelješki most te otkrivamo sve tajne čuvanja vina na dnu mora umjesto u podrumima... Stoga, pripremite se na pravu gastro-avanturu koja će vas zaintrigirati već u prvim scenama i koja će probuditi vašu strast prema domaćoj kuhinji i vinu.

Foto: HRT
Objavljeno: 04.10.2023. u 10:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p