LIFESTYLE

Velika potvrda hrvatskom animiranom filmu!

Dvije nagrade filmu 'Penjači' Siniše Mataića u Tokiju

'Penjači' 
Kratkometražni animirani film Penjači autora Siniše Mataića osvojio je dvije nagrade na Tokyo Anime Award Festivalu, koji se održao u glavnom gradu Japana od 18. do 21. ožujka.

Penjači su osvojili nagradu za najbolji film u kratkometražnoj konkurenciji, a pripala mu je i nagrada guvernera Tokija. Film govori o dva penjača koji kreću u avanturu penjanja dugog i napornog smjera. Oprečne osobnosti dvojice prijatelja doživljavaju transformaciju kada se nađu u situaciji opasnoj po život.

Režiju, scenarij, ilustracije i animaciju potpisuje Siniša Mataić, script editor bio je Lars Kramhøft, dodatnu animaciju radili su Jonas Mølgaard Jensen, Andreas Husballe, Natalia Marcos, Daniel Damm i Stjepan Milas, za pozadine su bili zaduženi Natalia Marcos i Siniša Mataić, a za bojanje je bila zadužena Marina Mataić. 3D modeliranje potpisuje Marco Martellato, oblikovanje zvuka Thomas Ahlmark, glazbu potpisuju Own Road/Simon Skjødt Jensen, a glasove su dali Jake, Shilo Duffy i Draško Ivezić. Film je nastao u produkciji Luma filma, a producentica je Maša Udovičić. Hrvatski audiovizualni centar je sufinancirao film, a partneri produkcije bili su Open Workshop Viborg i Bold Studio Zagreb, te Nacionalni Park Paklenica i dvorana Fothia.
 
 
Foto: HAVC 
Objavljeno: 04.04.2016. u 10:28
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p