DOGAĐANJA

Ovaj petak održava se Noć muzeja! Evo što se sve isplati posjetiti!

Manifestacija koja se ne propušta!

Noć muzeja uspješna je manifestacija koja se održava u mnogim europskim i ponekim svjetskim državama. Kod nas se uspješno organizira još od 2005. godine, a svake godine privlači sve više posjetitelja i sudionika. U mnogim gradovima muzeji su relativno prazni tijekom godine, no krajem siječnja priča je nešto drukčija, jer ova manifestacija privlači tisuće posjetitelja. Možda ove Noći muzeja naučimo zašto bismo i inače trebali obraćati više pažnje na njih!

Započet ćemo temom ovogodišnje Noći muzeja koja glasi „Muzeji su važni!“. Službeno objašnjenje teme odnosi se na različite nesigurnosti koje su posljednjih nekoliko godina pogodile čitav svijet i ulogu muzeja i muzejske zajednice u brizi i odgovornosti za prirodne, kulturne i ekonomske procese u društvu. Isto tako, muzeji imaju ulogu u očuvanje baštine te izgradnji čitave zajednice i svakog pojedinca koji je dio nje. Dakle, njihova uloga je moćna i važna u suočavanju s golemim društvenim i prirodnim promjenama.

Osamnaesta po redu Noć muzeja održat će se u petak 27. siječnja, programi u gotovo svim gradovima započinju od 18 sati, a ulaz je kao i uvijek besplatan. Osim što možete posjetiti stalne postave pojedinih muzeja, galerija, arhiva i sl., mnoge ustanove pripremile su posebne zabavne i edukativne programe. Stoga, imate vremena do petka provjeriti što se točno nudi u vašem gradu. Kako biste lakše pronašli sve informacije, na ovoj poveznici možete saznati koje točno ustanove u vašoj blizini sudjeluju u ovoj manifestaciji.

Foto: Instagram
Objavljeno: 24.01.2023. u 00:54
Tagovi: Noć muzeja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p