LIFESTYLE

Vodimo vas u kino!

U kino Europa stiže "Oslo, 31.kolovoza"

Na program kina Europa 5. travnja dolazi 'Oslo, 31. kolovoza', drugi film norveškoga redatelja Joachima Triera, kojeg kritika već smatra jednim od obećavajućih imena svjetske kinematografije.

Scenarij Joachima Triera i Eskila Vogta rađen je prema romanu  'Le Feu Follet' Pierrea Drieua La Rochellea, a prema istom je Louis Malle snimio 'Izgaranje' (orig. 'Le Feu Follet') još 1963. godine,  zbog čega Trierov film nazivaju norveškim homageom francuskom Novom valu, a naslovnu ulogu Andersa Danielsena Liea uspoređuju s onom Mauricea Roneta.

Anders završava program rehabilitacije za ovisnike, a u sklopu programa odlazi na jedan dan u Oslo radi razgovora za posao. Anders koristi ovu priliku kako bi susreo ljude koje nije dugo vidio i dok tumara Oslom, sve ga podsjeća na prilike koje je propustio i ljude koje je iznevjerio. Tijekom dana i duboko u noć, duhovi pogrešaka iz prošlosti susrest će se s mogućnošću ljubavi i novog početka.

Osim glavnog lika, kojeg je uvjerljivo prenio glumac Anders Danielsen Lie (glavnu ulogu odigrao je i u Trierovu prvijencu 'Reprise', a inače je liječnik), film je iznimna priča o cijeloj jednoj generaciji koja nesigurno traga za vlastitim identitetom i srećom.

'Oslo, 31. kolovoza', premijerno je prikazan u službenom programu Izvjestan pogled prestižnog Međunarodnog festivala u Cannesu, a zagrebačka publika imala ga je priliku vidjeti na Zagreb Film Festivalu u listopadu 2011. godine. Kritika ga među ostalim naziva 'zadivljujućim djelom genija' (Twitch Film) te 'sigurnim i predivno snimljenim filmom, koji apsolutno očarava' (Variety).

Film će biti na programu kina Europa do 23. travnja, nakon čega će biti prikazan i u drugim nezavisnim kinima u Hrvatskoj.

Ovim putem poklanjamo 2x2 ulaznice za prvu projekciju 5.travnja, i to ukoliko prvi pošaljete mail s naznakom "Oslo, 31. kolovoza"  na mail: redakcija@fashion.hr

                   

 

 *Raspored projekcija na www.kinoeuropa.hr.
Objavljeno: 02.04.2012. u 19:00
Tagovi: film, kino Europa

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p