LIFESTYLE

Volite čokoladu?

Sutra počinje Chocofest - Prvi Festival čokolade u regiji

Sve čokoholičare razveselila je vijest o prvom festivalu čokolade u regiji, koji će se u šatoru na Trgu bana Jelačića otvoriti sutra 10.veljače, i trajati sve do 14.veljače. 

Posjetitelji Festivala moći će uživo vidjeti proces izrade čokolade, te je dakako kušati i kupiti. Djeca će imati priliku uživati u slatkim radionicama, a stariji će tijekom kulinarskog showa na posebno dizajniranom i opremljenom štandu moći naučiti tajne slatke ili slane recepture najboljih slastičara i kuhara na temu čokolade. Oni radoznali mogu poslušati predavanja nutricionista o utjecaju čokolade na zdravlje, te sudjelovati u raznim radionicama, od kojih ističemo one izrade pralina i čokoladne kozmetike.

                                       

                                                                            Organizatorice festivala čokolade

Posebno iznenađenje su i proizvođači čokolade iz susjednih zemalja, Slovenije i Bosne i Hercegovine te ekskluzivno po prvi put u Hrvatskoj proizvođači iz Rusije i Turske.

Organizatori su priredili i tortu od 15 metara, čija prodaja ide u humanitarne svrhe, natjecanje u kuhanju parova na Valentinovo te angažirali mlade umjetnike koji će modelirati skulpture u čokoladnim blokovima. 

 

Objavljeno: 09.02.2012. u 13:33
Tagovi: čokolada

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p