LIFESTYLE

„Voljela bih uvijek shoppingirati u inozemstvu“

Intervju: Marija Tadić

Marija Tadić svoju karijeru započela je filmom Zrinka Ogreste Tu, a publiku je osvojila ulogom proračunte Irene u Dolini sunca (priznajemo, uvijek su nam najdraži likovi negativke koje se vode zdravim razumom). Iako joj je tek 30 godina iza nje je preko 30 zapaženih kazališnih, televizijskih i filmskih uloga. Mi smo je zapazili ne samo zahvaljujući njenim glumačkim ostvarenjima, nego i zahvaljujući klasičnom chic stilu kakvog danas rijetko susrećemo. Što o svemu tome misli Marija, saznajte u intervjuu.

Tek ti je 30, a imaš impresivan popis uloga koje si odigrala. Koja ti je ostala u najboljem sjećanju?

Trudim se -kao i u ljubavi- da mi je najdraža uloga ona koja mi se trenutno događa.Tako mi je od aktualnih predstava najdraža  Cirkus destetika koju smo radili u režiji Aleksandra Popovskog u HNK Ivana pl. Zajca-u u Rijeci.

Široj javnosti si postala poznata kao Irena iz Doline sunca. Jesi li imala nedoumica oko te uloge pošto dio glumaca smatra sapunice manje vrijednim projektima?

Mislim da  glumci koji tako razmišljaju ili imaju stalni angažman u nekom kazalištu ili su naslijedili stan. Iskreno mi je žao što sam imala nedoumice oko prihvaćanja uloge u sapunicama prije Doline sunca jer sam smatrala da će se tržište isprofilirati i da će svatko otići u smjeru osobnog senzibiliteta, ali mi smo za to premali i kod nas je bilo kakva kategorizacija filmskih, kazališnih ili tv glumaca jednostavno nemoguća.

Tvoja filmska uloga u filmu Tu ostavila je dobar dojam na kritiku, ali čini se da više radiš u kazalištu. Koji medij je tebi osobno najdraži?

Tu bih se nadovezala na prethodno pitanje i rekla kako medij ne određuje vrijednost projekta i kako rad u kazalištu ili na filmu ne podrazumijeva nužno kvalitetu. Ja volim biti angažirana na kvalitetnim projektima kroz koje glumački rastem i sazrijevam, medij- nebitan.

Je li ti se ikad dogodilo da te pogodila neka kritika tvog stila odijevanja? Što općenito misliš o modnim kritičarima? Jesu li njihove tvrdnje utemeljene ili misliš da se u osobni ukus ne dira?

Jedanput sam imala prilike vidjeti sebe na meti „strašnog suda" i nije me nimalo pogodila kritika jer je i meni samoj to u čemu sam bila bilo bezveze, ali zasmetala me ta vrsta izloženosti u kojoj se nekog postavlja kao krivca zato sto se obukao bezveze ili imao loš dan.

Padaju li ti teško scenske transformacije? Je li ti se ikad dogodilo da si se pobunila i odbila neku promjenu?

Ne upravo obrnuto, obožavam transformacije i njima kroz posao zadovoljavam svu potrebu za modnim eksperimentiranjem. Iako sam po prirodi izuzetno kreativna osoba kroz odijevanje se moja kreativnost najmanje ispoljava upravo iz tog razloga.

Koliko pratiš hrvatsku dizajnersku scenu? Imaš li omiljene dizajnere?

Danas sam pročitala članak o konceptu Fashion.hr Industrije i iskreno sam oduševljena da je pokrenuta ta vrsta inicijative. Povezivanje kreatora s tvornicama bi zaista značilo modnu revoluciju u Hrvatskoj. Ako bi se na taj način vratilo radnike u tvornice, a cijene dizajnerskih komada bile prilagođene prosječnom hrvatskom životnom standardu, ja bih bila prva koja bih „kupovala hrvatsko".

Postoji li uopće neka  vrsta suradnje između hrvatskih dizajnera i glumica kao što postoji u inozemstvu? Tko te oblači za premijere?

Koliko ja znam to nije praksa, ali mislim da bi trebala postati...ja se u svakom slučaju bilježim sa štovanjem za jednu takvu suradnju.

Koga bi od Hrvatica izdvojila kao ženu s najviše stila i ukusa?

Sviđa mi se decentnost i profinjenost Sanje Vejnović...ona je baš prava dama i za mene primjer sofisticiranosti kakav želim slijediti.

Dio žena hrvatske javne scene ne izlazi iz dizajnerskih komada, a dio ih se s druge strane s ponosom hvali dobrim komadima iz second hand shopova. Gdje si ti u toj priči? Je li ti bitan potpis na etiketi?

Ma ja uopće nisam u toj priči, ali bliža mi je ova strana otkrivanja potencijala u naizgled bespotencijalnim stvarima.

Koje su tvoje omiljene shopping destinacije? Voliš li kupovati u inozemstvu ili tvoje potrebe zadovoljavaju i domaći shopping centri?

Voljela bih uvijek kupovati u inozemstvu jer bi to značilo da puno putujem, a putovanjima dajem izvjesnu prednost nad šopingom.

Koja je tvoja najisplativija kupovina, a zbog čega si požalila? Događa li ti se često da  kupiš nešto neplanski pa požališ?

Rijetko kupujem neplanski i često si to zamjeram. Pokušala sam to nedavno promijeniti pa sam neplanski kupila čizme koje su se isti dan „pokvarile". Sva sreća da sam ih uspjela vratiti i nakon toga planski obići sve dućane s čizmama i naći jedne koje trenutno smatram najisplativijom kupovinom.

Borina Kopčić

foto: Story

 

 

Objavljeno: 30.01.2011. u 20:15

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p