LIFESTYLE

Vrući soundtrack za vikend

Službeno je stigao novi album The Weeknda
the weeknd
O
d odbjeglog tinejdžera iz Toronta do svjetske glazbene senzacije. Ovako bi nekako glasio ubrzani put (ili naslov autobiografije) Abęla Makkonena Tesfayea poznatijeg pod imenom The Weeknd. Taj se isti misteriozni momak mračnih tekstova pobrinuo da s početkom prosinca imamo novi soundtrack pod imenom Starboy, njegov treći studijski album, nakon izrazito uspješnog, trostruko platinastog albuma Beauty Behind the Madness (2015.) s kojeg dolaze hitovi Can’t Feel My Face, The Hills te In The Night.


Navodeći samo imena producenata s kojima je pionir alternativnog R&B-a surađivao na novom izdanju, sve je jasno. Treće studijsko izdanje The Weeknd je producirao u suradnji s producentima kao što su Martin McKinney, Ben Billions, Benny Blanco, Cashmere Cat, Jake One, Max Martin, Ali Payami, a osim zvučnih imena koja su se bavila produkcijom, tu su i suradnje s Lanom Del Rey na pjesmi Stargirl Interlude, Kendrickom Lamarom na pjesmi Sidewalks, Futureom na pjesmi All I Know te kultnim dvojcem Daft Punk na pjesmama Starboy i I Feel It Coming. Abel suradnju s duom Daft Punk opisuje riječima: "Studio im izgleda kao svemirski brod, ima mnogo opreme. No način na koji stvaraju i objašnjavaju glazbu je filmski, kao da čitaju novelu. Željeli smo se uvjeriti da na kraju zvuči kao izlazak sunca, a možda i kao automobilska potjera. Veoma je interesantno kako vizualiziraju glazbu.''


Studijski album Starboy sniman je u Hollywoodu, u Conway Recording studiju, donosi 18 pjesama od kojih smo prethodno imali prilike čuti najavni singl Starboy te pjesme False Alarm, I Feel It Coming te Party Monster. The Weeknd kaže kako je novi album Starboy inspiriran smrću Davida Bowiea te Princea. Kaže kako voli Bowiea te ga smatra glavnim i odgovornim izumiteljem. S druge strane, Tesfaye je čak imao zakazan termin u Paisley Park studiju s Princeom, no u travnju je njegov dugogodišnji heroj nažalost preminuo.

Novo studijsko izdanje Starboy hrvatskoj je publici dostupno i u digitalnom obliku:
https://umhr.lnk.to/WeekndStarboyPR. Kako otprilike zvuči album kanadske zvijezde možete poslušati ovdje ako imate iTunes račun, a nabaviti ga možete i na Apple Musicu. U svakom slučaju, kratki film Mania će vam dati do znanja što nam je novoga skuhao miljenik među novim valom R&B glazbenika.  


M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 25.11.2016. u 10:07
Tagovi: glazba, The Weeknd

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p