KULTURA

Zagreb slavi 125. rođendan Charlieja Chaplina

'Cirkus' u Kinu Europa uz glazbenu pratnju Zagrebačke filharmonije

Tri dana dijeli nas od 125. rođendana legendarnog Charlieja Chaplina, a Zagreb ga planira proslaviti uz pet izvedbi kultne Chaplinove nijeme komedije 'Cirkus' iz 1928. godine koje će izvedbom originalne glazbe iz filma pratiti orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića. 

'Cirkus' je smatran jednom od najboljih filmskih komedija, a Charlie Chaplin osim što je glumio, režirao i producirao film te skladao glazbu, sam je izveo i većinu akrobatskih scena, nerijetko s nekoliko stotina ponavljanja. Unatoč nevoljama koje su pratile nastanak filma, 'Cirkus' je primljen s oduševljenjem i ujedno je prvi Chaplinov film nagrađen Akademijinom nagradom Oscar (u to vrijeme još nije imala taj naziv) na prvoj ikad ceremoniji dodjele ove nagrade 1929. godine. Chaplin je 1972. primio i počasnog Oscara za životno djelo.

Svečana premijera očekuje nas u četvrtak, 20. studenog, u 20 sati, a slijede projekcije u petak i subotu, 21. i 22. studenog u 19 i 21 sat. Ulaznice su dostupne po cijeni od 60 kuna, a mogu se kupiti na blagajni kina, u Kino Europa SHOPu. Nemojte propustiti nasmijati se uz djelo kreativnog genija svjetske kinematografije!

 
photo: press
Objavljeno: 17.11.2014. u 19:03
Tagovi: film, glazba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p