LIFESTYLE

Zagrebački bend čiji se koncert ne propušta

Blic intervju: Baden-Baden

baden baden 
Oni su momci iz Zagreba poznati po sjajnim svirkama i uvijek besprijekorno dotjeranim vizualnim momentom. Pod imenom Baden-Baden počeli su se glazbeno izražavati prije četiri godine, njihov zvuk mnogi opisuju kao miks žanrova u kojem prevladavaju industrial/electro pop i punk, iza sebe imaju EP, a početkom travnja su predstavili i album prvijenac imena La Drogue. Rođenje istog će proslaviti danas, 28. travnja u zagrebačkoj Tvornici, zbog čega smo i pročavrljali s Lukom, Franjom, Goranom, Hrvojem i Bornom. Zašto koncert ovog osebujnog benda ne propuštamo, doznajte u nastavku!
 
Momci, pozdrav! Za početak nam recite, je li sve spremno za veliki koncert u Tvornici? Jeste li uzbuđeni?

Ej! Moramo prelemiti još par kablova, popraviti klavijature i onda bi trebali biti spremni. Veselimo se!

Album prvijenac 'La Drogue' je vani, a premijera, odnosno proslava u Tvornici samo što nije. Kakvi su prvi dojmovi, vaši osjećaji, a i reakcije publike na svjež materijal?

Za sada je sve ok, zadovoljni smo. Zanimljiva stvar je ta da niti jedan od naših prijatelja očito nema isti ukus pa tako ni dodirnih točaka u pozitivnim i negativnim mišljenjima o albumu, što je dobro.
 
Na albumu se nalazi nekoliko zanimljivih gostovanja. Kako je došlo do suradnji s Luce, Irenom Žilić, Lucijom Ivšić i Ivanom Picek?

Znamo ih ovako privatno pa smo ih samo nazvali. Pojavile su se, popile nam svu cugu otpjevale i otišle. Hvala djevojke :*

P.S. Lucija nam je shefica.
 
 
Kao bitna stavka u vašem glazbenom djelovanju uvijek se spominje i vizualni moment. Kako to da ste tako orijentirani i na vizualno i što nam u tom smislu spremate s 'La Drogue'?

Stvarno volimo lijepe cipele. Vidiš, uopće nismo razmišljali o tome, možda da napravimo neke custom „La Drogue“ cipele? U kontekstu artworka albuma i nekakve vizualne direkcije cijelog „La Droguea“, cure iz NJI3 su nam tu izašle u susret i sve same osmislile i napravile!

Nismo mogli ne primijetiti sjajan video spot za pjesmu 'Drowning in pussea' s ekipom House of Flamingo. Kako je do ove suradnje došlo i kako je bilo na snimanju?

Povezale su nas Ema i Zorana koje su radile spot. Snimalo se dva dana, mi nažalost nismo mogli biti prisutni dok su cure iz Flaminga snimale jer smo svirali negdje vani. Izgleda da im je bilo super! :)

Premotajmo malo na početak vaše karijere. Četiri godine, jedan EP, sada i album, mnogo sjajnih nastupa. Što je Baden-Baden naučio od samih početaka do danas, jeste li se i u kojem smislu glazbeno mijenjali i koji vam je dosad najdraži moment u karijeri?

Naučili smo hrpu nepotrebnih i malo fakat bitnih i korisnih stvari. Glazba napreduje/nazaduje ovisno o tome kako se mijenja postava benda, kako dolaze novi ljudi, odlaze stari. Kao dodavanje začina u neku klopu.
 
baden baden 
Osim promocije novog albuma, što se trenutno događa u životima Baden-Badenovaca? Gdje ćemo vas sve nakon Tvornice moći slušati, kako će izgledati vaše ljeto?

Dva dana poslije smo po prvi put u Beču. Nadamo se da ćemo uspjeti uhvatiti ovaj festivalski voz i da će biti radno i vruće.

Za kraj, dajte nam soundtrack za ljeto. A da nije 'La Drogue', to ćemo ionako slušati :)

Bravo Hits 98.
 
  
Matea Martek
Foto: PR
Objavljeno: 27.04.2016. u 19:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p