LIFESTYLE

Zanimljiva gastro zima u splitskom bistrou Mazgoon

Siječanj i veljača u znaku domaćih top chefova i vinara
mazgoon 
Splitski bistro Mazzgoon već drugu godinu za redom unosi raznolikost u pomalo uspavanu, zimsku gastro scenu grada pod Marjanom. Nakon brojnih radionica i tematskih večeri u režiji vlastitog kreativnog tima, siječanj i veljaču upotpunit će gostovanja domaćih top chefova i vinara.

Ako ne znate gdje ovaj vikend, iz Mazzgoona vam preporučuju da u petak kod njih probate delicije gostujućih kuhara Priske Thuring iz Dubravkinog puta i Gregoria Mannuccia, bivšeg chefa bistroa Apetit, koji specijalno za ovu prigodu stižu na splitsku gastro scenu. Prva dama hrvatske gastro scene udružit će snage s talijanskim kolegom i kroz pet sljedova predstaviti spoj tradicionalne i moderne, mediteranske i kontinentalne visoke gastronomije.
 
mazgoon Priska Thuring i Gregorio Mannucci
 
No to nije sve, sutradan, u subotu, 30. siječnja, u splitski restoran Kadena dolaze slovenski gosti, Vinarija Šćurek i poznati chef Janez Beatovž koji će uz domaće vinare Senjković te splitske masterchefove Hrvoja Zirojevica i Bracu Sanjina prirediti pravu gastro rapsodiju.

Već 5. veljače u Mazzgoon stiže Vinarija Senjković. Magdalena i Saša Senjković zajedničkim će snagama predstaviti bogatu ponudu svoje vinarije, koju će Magdalena pratiti s pet sljedova fuzije bračkih autohtonih specijaliteta. Ovu jedinstvenu gastro enološku večer pratit će i DJ setovi kao i performans iznenađenja. Stoga, ako slučajno niste u Splitu, a ljubitelji ste gastronomije, predlažemo Vam da spakirate svoje kofere i uživate u suncu i okusima Splita.
 
 
mazgoon 
Foto: PR
Objavljeno: 29.01.2016. u 09:36
Tagovi: split

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p