KULTURA

Započela prodaja ulaznica za balet Orašar

Nemojte propustiti jedan od najljepših baleta na svijetu
orašar
Jedan od najljepših i najpopularnijih baleta na svijetu iz godine u godinu za vrijeme božićnih blagdana useljava na daske Hrvatskog Narodnog Kazališta. Slobodno se mjesto u veličanstvenom zagrebačkom kazalištu gotovo i ne može naći kada je na rasporedu Orašar i vrlo vjerojatno ne postoji generacija mladih koja uz njega nije odrasla.

Prekrasnu glazbu Čajkovskoga u potpunosti je iskoristio veliki koreograf Marius Petipa, koji je kao vrhunski baletni znalac skladatelju davao smjernice te je njegov udio u predstavi Orašar do danas neizbrisiv. Priča o djevojčici Klari koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenoga orašara, s kojim proživi čudesne dogodovštine u izmaštanu svijetu, preuzeta je od E. T. A. Hoffmanna u obradi Dumasa oca. Za sve Klarine doživljaje zaslužan je njezin ujak Drosselmeyer, čovjek čarobnjačkih moći koji rado zabavlja djecu svakojakim trikovima i čudima. Zagrebački je Balet posljednji put premijerno izveo Orašara 2011. godine u koreografiji i režiji Dereka Deanea, koji je kreirao ovu čarobnu baletnu priču u želji da publiku odvede u snove, prikazujući svijet različit od našega, dočaravajući fantastično, čarobno, mitsko i legendarno slijedeći skladateljeve težnje. Postizanje bajkovitosti uvelike omogućuje izvrsna izvedba zagrebačkih baletnih solista i cijeloga ansambla, pojačanoga polaznicima baletne škole.

orašar
Želite li nadolazeće božićne blagdane obilježiti na najbolji mogući način, dobro je znati kako je u utorak, 25. listopada 2016. započela prodaja ulaznica za balet Orašar Petra Iljiča Čajkovskog. Ulaznice se mogu rezervirati na brojeve telefona 01 / 48 88 415 (Blagajna) i 01 / 48 88 418 (Infocentar). Od utorka, 25. listopada ulaznice se mogu izravno kupiti na blagajni HNK ili putem online prodaje. Ulaznice se moraju podići najkasnije 4 dana nakon rezervacije. Nakon isteka četiri dana rezervacije se poništavaju.

orašar
orašar
Foto: Jure Perišić
Objavljeno: 27.10.2016. u 15:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p