KULTURA

Zavirite u prekrasnu posvetu festivalu Burning Man

Taschen slavi 16 godina umjetnosti Burning Man festivala

burning man taschen 
divljini sjeverne Nevade, nedaleko kockarskog gradića Rena, krajem svakog ljeta rijeke ljudi okupiraju pustinju Black Rock s jednim jedinim ciljem - biti to što jesu, zaboraviti na pravila i pri tom se vraški dobro zabaviti. 

Na opustošenom pustinjskom terenu svake godine u ovo doba nikne naizgled nestvaran divlji grad. Riječ je, dakako, o Burning Manu, jednom od najfascinantnijih festivala na svijetu. Privremena zajednica ljudi, duhovna avantura, pustinjski rave i socijalni eksperiment samo su neki od opisa ovog velikog događanja.

Ono što je na Burning Man festivalu iz godine u godinu u fokusu jest umjetnost, i to u najrazličitijim formama, a razne instalacije tradicionalno niknu pri kraju tjedna u kojem se održava festival. Upravo je tom umjetničkom segmentu festivala posvećena prekrasna knjiga renomirane izdavačke kuće Taschen, poznatoj po ne prihvaćanju kompromisa kad je riječ o estetici. Knjiga posvećena Burning Manu okuplja 16 godina umjetnosti festivala i sastoji se od fantastičnih vizuala instalacija koje su krasile pustinju. Ako i ove godine sjetno pregledavate fotografije s festivala koje krase razne kutke Interneta, možda biste trebali razmisliti o kupnji ove prekrasne knjige pisca i fotografa NK Guyja - Art of Burning Man.
 
burning man taschen 
burning man taschen 
burning man taschen 
burning man taschen 
burning man taschen 
burning man taschen 
burning man taschen 
M.M.
Foto: Taschen
Objavljeno: 09.09.2015. u 10:09
Tagovi: Knjige, Knjiga

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p