LIFESTYLE

Želite saznati više o dizajnu?

Onda kliknite na www.design-milk.com

Ne razlikujete bidermajer od bidea, Radiohead od Talking Headsa i mislite da je Picasso samo još jedan Citroenov model? Čak i ako ste upućeniji od toga sigurno želite proširiti svoje znanje o umjetnosti, dizajnu i glazbi, ali ne na dosadan način kako smo to svi učili u srednjoj školi, nego putem jednog fantastičnog site-a www.design-milk.com .

Design Milk bavi se svime onime što bi moglo zanimati mladu urbanu publiku koja vidi dalje od prvog vikenda i želi znati više. Teme poput arhitekture, unutarnjeg dizajna, dekoriranja, mode i glazbe, ovaj neobični (polu)blog obrađuje na zanimljiv način. Na njemu nema nagradnih igara, anketa i poklona, ali zato ima jako mnogo stila i dobrog ukusa. Tekstovi s Design milka objavljuju se i u L.A. Timesu, a prati ih niz likovnih kritičara, vlasnika galerija i dizajnera interijera u potrazi za idejama. Malene su šanse da igdje drugdje možete saznati da uistinu postoje ljudi koji dizajniraju čarape za stolce (kako isti ne bi strugali po podu pri pomicanju), transformiraju kolica za supermarkete u vrtni namještaj ili vidjeti fantastična arhitektonska rješenja udobnih kuća za život, modne editorijale i najnovije gadgete.

                      

Iza stranice stoji 9 kreativaca, predvođenih urednicom Jaime Derringer koja obožava sofe i lampe. Naime, umjesto klasičnih, dosadnih životopisa, svi autori opisani su kratkim crticama o onome što žele, vole i sanjaju što svakako pruža osobniji uvid u njihov rad. Zaposleni, između ostalog vole „poznato pretvarati u nepoznato", „jure između kava kako bi obavili posao" i „spajaju svijet baveći se dizajnom". Rubrike su više nego zanimljive, pa tako The Beat Boxed istražuje vezu između glazbe i osobnog smisla za dizajn i stil, a Deconstruction je rubrika  kojoj se prati kreativni proces stvaranja proizvoda iz perspektive njegova autora. Designer Dailies voajeristički, iz prve ruke, dokumentira rad vlasnika trgovina, dizajnera i umjetnika, dok Music & Design proučava ni više ni manje nego covere albuma. Ove rubrike objavljuju se jednom mjesečno, utorkom. Svakog petka možete pročitati Friday Five u kojoj neki dizajner ili umjetnik nabraja svojih pet najdražih stvari, dok srijedom izlazi Get Out! koja se bavi eksterijerima.

                   

Design Milk ima i sestrinski site Art Milk, koji je posvećen isključivo suvremenoj umjetnosti. Kratki vodiči kroz izložbe i biografije suvremenih umjetnika možda će vas potaknuti da odete do novootvorenog MSU-a i shvatite zašto je ponekad i onih par poteza kistom- umjetnost.

 

Borina Kopčić

Objavljeno: 24.01.2010. u 13:52
Tagovi: dizajn, interijeri

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p