LIFESTYLE

Znate li da vam Instagram pomaže pri odabiru stylinga?

Novi algoritam sugerira kako poboljšati fotografije
Instagram 
Naš Instagram feed svakodnevno je prepun savršenih zalazaka sunca, dnevnih modnih kombinacija, divno nanizanih arm candyja, tanjura od kojih rastu zazubice... Iako nismo modni blogeri koji po jednom postu zarađuju basnoslovne iznose, bitno nam je da svaka naša fotografija objavljena na omiljenoj društvenoj mreži bude reprezentativna, baš kao i kod naše omiljene blogerice.

U ovom naumu odlučili su nam pomoći znanstvenici sa Sveučilišta u Torontu koji su razvili algoritam koji analizira fotografiju i daje prijedloge kako da je poboljšamo. Cilj ove tehnologije koja je kao bazu podataka uzela stranicu Chictopia.com, s njenih 144.169 postova trendsetera diljem svijeta, jest predvidjeti kako bi stylish osoba trebala izgledati na fotografiji te prema tome predložiti suptilne preinake stylinga.

Sljedeći put kad se nađemo u dvojbi je li naš #ootd preseksepilan, prejednostavan ili nedovoljno modno osviješten, dovoljno će biti da uploadamo svoju fotografiju, nakon čega će nam algoritam procijeniti tip outfita, korisnika, pozadinu fotografije, kao i činjenicu je li naša fotografija stylish ili ne. Ono što će uslijediti jesu prijedlozi s kojima će naša fotografija postati savršena, poput promjene komada odjeće, lokacije, ali ćemo dobiti i pokoji savjet stoji li nam odabrana kombinacija, je li osvjetljenje na fotografiji dobro i slično. Koliko god nam se ova nova tehnologija činila nepotrebnom, pa možda čak i pomalo suludom, sigurni smo da se nećemo žaliti kada se likeovi počnu redati.

instagram 
M.M.
Foto: Song of Style
Objavljeno: 23.06.2015. u 11:49

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p