DIZAJN I ARHITEKTURA

Lampe s hrvatskim potpisom koje obožavamo

Unikatne svjetiljke načinjene od starih dijelova perilica za rublje
 
Da kvalitetne proizvode ne trebamo tražiti van granica naše zemlje dokazuje i posljednje otkriće na području produkt dizjna koje nas je potpuno osvojilo. Mladi zagrebački dizajner Borna Obranović došao je na ideju o redizajniranju starih dijelova perilica za rublje, što se pokazalo sjajnim rješenjem iz kojeg su nastale originalne svjetiljke koje već krase nekoliko zagrebačkih prostora, a potražnja za njima raste iz dana u dan.

Stari bubnjevi perilica u Borninoj radionici prolaze kroz nekoliko faza obrade te se u onoj finalnoj pretvaraju u jedinstvene svjetiljke i lustere kod kojih je najprivlačnija neprestana igra svjetlosti. Nekoliko verzija lampi uključuje one spojene u niz ili kružno, a miljenice samog dizajnera su varijacije s nogama. Trenutno dizajner radi na obojanoj ediciji lampi koje će zasigurno za oko zapeti mnogima kao idealni dodatak u dnevnoj sobi.
 
 
 
 
 

Odlične lampe i lustere s potpisom Borne Obranovića koje su odnedavno ujedinjene u brand Centrifugitive možete pronaći u nekoliko zagrebačkih galerija ili naručiti direktno od dizajnera.
 
M.M.
 
photos: Hrvoje Zalukar Zagy, Borna Obranović
Objavljeno: 30.10.2014. u 19:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p