DIZAJN I ARHITEKTURA

Lošinjski hotel nagrađen za svoju plažu

Bellevue prvi hotel s 5* s Bijelom zastavom

Hotel Bellevue 
Bijela zastava, međunarodni simbol čistih vodenih površina i njihovog dna, dodijeljena je hotelu Bellevue za očuvanje vodenih površina u dijelu uvale Čikat, čime je Bellevue postao prvi hotel s 5* koji je zaslužio prestižnu Bijelu zastavu. 

Svečanu dodjelu je svojom nazočnošću poduprlo i visoko izaslanstvo Zaklade princa Alberta II od Monaka predvođeno Mauriziom Codurrijem, izaslanikom Zaklade Princa Alberta II od Monaka, kojega je princ Albert odlikovao redom Knight of the Royal Order of Saint Charles radi doprinosa rješavanju ekoloških problema, te Claudia Albuquerque, poznata umjetnica i dugogodišnja fotografkinja monegaške kraljevske obitelji i brojnih slavnih osoba, kao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja Anto Nedić i direktorica Turističke zajednice Đurđica Šimičić.

Dodjela Bijele zastave hotelu Bellevue
Dodjela Bijele zastave hotelu Bellevue
 
Dijeljenje ideje o nužnosti čišćenja morskog okoliša, vitalne za naš opstanak na ovom planetu, bio je ključan za moje pridruživanje projektu Bijele zastave. Stoga sa zadovoljstvom sudjelujem u ovom projektu koji je jedini u svijetu simbol čistoga mora, rijeka, oceana i koji se ne može kupiti, već mora biti zaslužen“, rekla je Helga Piaget prilikom uručivanja Bijele zastave hotelu Bellevue.

Predsjednik Uprave Jadranke d.d. Sanjin Šolić tom je prilikom izjavio: „Iznimna nam je čast što je hotel Bellevue dobivanjem Bijele zastave potvrdio sva obilježja i vrijednosti koje mi u Jadranci d.d., svi naši zaposlenici i oni koji doprinose razvoju Lošinja njegujemo i za koje se bez prestanka zalažemo, a što potvrđuju stalne akcije čišćenja obale, plaža i podmorja ispred svih naših objekata. Time pokazujemo da je ekološki prihvatljivo ponašanje nezaobilazni dio naše poslovne filozofije te da je naša odgovornost prema moru i obali na najvišoj razini.“

Hotel Bellevue
Jadranka d.d. kontinuirano brine o čistoći plaža i lošinjskoga mora ispred svih svojih objekata i uz suradnju lokalne zajednice i Sportskog ribolovnog društva „Udica“ tijekom cijele godine uklanjaju predmete odbačene u more. Time jača doprinos Jadranke d.d. konceptu zdravstvenog turizma kao jedne od posebnosti Lošinja, otoka vitalnosti i priznatog klimatskog lječilišta sa 2.600 sunčanih sati godišnje.

Hotel Bellevue
Bijela zastava ekološki je simbol čistih vodenih površina - mora, rijeka i jezera koji se zauzima za zaštitu, očuvanje i čistoću vodenih površina uz istovremeno stvaranje globalne svijesti o problemu morskog otpada, a inicijativu su pokrenuli Zaklada princa Alberta II i GUWAA.

Hotel Bellevue
U posljednje dvije godine u Hrvatskoj ova zastava je dodijeljena Gradu Malom Lošinju za uvalu Valdarke, za rijeku Krku i plaže hotela Svpetrvs Resort Supetar, Park Plaži Histria Pula, hotelu Split u Podstrani i turističkom naselju Crvena Luka u Biogradu na Moru.

Hotel Bellevue
Kriteriji za dodjelu Bijele zastave uključuju uspostavljanje najprihvatljivijih ekoloških metoda čišćenja podmorja, organizaciju resursa za reciklažu i pravilno upravljanje prikupljenim otpadom, dijeljenja iskustva s drugim ekološkim organizacijama, educiranje i osvješćivanje.

Foto: PR
Objavljeno: 10.08.2015. u 09:02

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p