MATEA MARTEK

Mali trikovi velikih Instagram cura: Lutkarka

Besprijekoran svijet minimalizma, sjajnih stylinga i kremastih cappuccina

Mali trikovi velikih Instagram cura: Lutkarka 
Vraški dobar stil? Posjeduje. Genijalni interijeri? Tu. Neodoljivi minimalizam? Uvijek prisutan. Karakter? Osvaja. Ukratko, Lutkarka. Draga mlada dama koja nas svojom estetikom svakodnevno inspirira, u čijem ormaru želimo ostati zaključani i djevojka s kojom želimo ispijati najveća kremasta cappuccina koja je svijet vidio. Jer neka jutra ne zaslužuju ništa manje. 

Njen Instagram profil se nalazi na popisu naših najdražih, a u razgovoru s Midhetom Agić otkrit ćete da je vrlo odrješita kad je riječ o onome što dijeli sa svojih 11,1 tisuću pratitelja. Možda je upravo zato njen Insta profil tako poznat i omiljen. Jasnih estetskih preferencija, slatka Lutkarka jasno zna, ali i kreira pravila igre. Obožava sve što ima veze sa Skandinavijom, perfekcionist je, na javnom profilu se ne vodi emocijama i definitivno se izdvaja iz mase.

Dugo smo vremena željeli doznati što bi nam ova Insta stručnjakinja savjetovala poželimo li svoj profil dovesti do savršenstva. Odgovore smo dobili, zapamtili, a donosimo vam ih u nastavku!
  
lutkarka 
#Motivi
Sve što je oku vidljivo i ima neki vizualni smisao; počevši od svakodnevnih detalja koji me okružuju i čine dio mene do hrane, enterijera i arhitekture. Volim pročišćene fotografije, pa najčešće biram bijelu podlogu za svoje fotografije, obožavam taj neodoljivi, savršeni spoj kojeg rade siva, bijela, crna i bež boja. Izbjegavam zelenu boju u svim slučajevima osim (i isključivo) u kombinaciji s gore spomenutom kompozicijom boja.
 
#UčestalostObjava
Pazim da moj Instagram profil ima baš taj vizualni smisao koji sam prethodno spomenula, pa izbjegavam objavljivati previše različitih fotografija u malom vremenskom periodu. Obično su to jedna do dvije fotografije dnevno, mada ponekad, ovisno o mojim obavezama, ali i inspiraciji, ne stignem objaviti niti jednu fotografiju u danu. Također, neki put se desi da imam nekoliko fotografija za objaviti, ali kako sam perfekcionist i veliki detaljist, fotografija, ako nije savršena, neće biti ni objavljena.
 
#Kamera
Trenutno za fotografiranje koristim isključivo telefon i sve fotografije na mom Ig profilu su uslikane telefonom. Prethodno sam koristila profesionalni aparat, međutim, prilično je nezgodno sa sobom svakodnevno nositi aparat koji ponekad ni ne stane u torbu, a pri tome je veoma težak, tako da sam zbog funkcionalnosti „prešla“ na kameru telefona (koju trenutno ne bih mijenjala ni za što drugo).
 
lutkarka 
lutkarka 
#Aplikacije
VSCO, bez dileme! Aplikacija prati trendove u svijetu fotografije, a gotovo svi Ig trendseteri znaju kakve fotografije su trenutno „u modi“ , tako da sve čini jedan mali začarani krug.
 
#Filteri
VSCO A5, naravno. Još uvijek nisam pronašla niti jedan drugi koji bi odgovarao viziji moje fotografije, a ovaj se savršeno uklapa u cijeli koncept minimalizma i čistih fotografija.
 
#MojiPratiteljiNajvišeVole...
Pretpostavljam (sudeći po lajkovima) nesvakidašnji izgled svakodnevno uslikanih detalja. Ponekad mi editiranje fotografije oduzme i do pola sata, ali obožavam vidjeti da sam jedan običan detalj s druge strane aparata pretvorila u nešto oku veoma lijepo.
 
#SavjetZaDobivanjeVišeFollowera
Ne postoji čarobna formula koja će vam preko noći osigurati značajan broj stvarnih pratitelja, ali svakako postoji bezbroj načina koji će učiniti da se čarobna brojka vaših pratitelja poveća. Jedan od njih svakako je da se izdvojite iz mase, bilo čim, da učinite profil drugačijim i po nečemu pamtljivim.
 
lutkarka 
lutkarka 
#KakoUvijekIspastiDobroNaFotografiji?
Ne znam da li se može shvatiti kao trik, ali uvijek smanjim saturation level ako sam ja na fotografiji. Moguće da je neki unutrašnji tik, no jednostavno mrzim osjećaj topline na koži.
 
#NikadNeBihObjavila...
Emocije. Prije sam mnogo češće uobičavala dijeliti svoje osjećaje kroz fotografije ili kojekakve quotes, međutim, vremenom sam shvatila da Instagram nije mjesto za takvo što. Istovremeno, boje sam svela na svega nekoliko basic shades, pa je gotovo nemoguće osjetiti bilo kakvu emociju na mojim fotografijama.
 
#SuradnjeSBrendovima
Mislim da je to odlična stvar! Prethodno smo imali isključivo bloggere kao glavne lifestyle influencere, međutim, zahvaljujući različitim mrežama, uključujući i Instagram, danas se taj broj znatno povećao i tematski proširio, pa je, čini mi se, svako uspio dokučiti svoj piece of cake.
 
#NaTuđimProfilimaPrvoGledaš...
Tematika. Obožavam minimalizam pa je, čini mi se, 99% profila koje pratim, tematski inspirirano upravo minimalizmom. Volim vidjeti spoj čistih linija, pročišćene vizuale, ujednačene tonove.
 
lutkarka  
lutkarka
 
#NajdražiInstaProfili
Najradije pratim profile skandinavskih influencera jer, generalno, sve što ima veze s kulturom Skandinavije mi je poprilično velika opsesija. Mogla bih satima skrolati po profilima dviju Skandinavki, @pernilleteisbaek i @hegeaurelie i gotovo se saživim s njihovim životima kojima pristupaju na tako nonšalantan, ali opet veoma ozbiljan način. S druge strane izdvojila bih profil Njujorčanke @urbanxkoi čije fotografije su toliko vizualno jake da svojom formom uvijek iznova provociraju i impresioniraju.
 
#InstagramVolimJer...
... jer dopušta individualnost više no ijedna druga društvena mreža!
 
lutkarka 
lutkarka 
lutkarka   
lutkarka  lutkarka
 

Foto: Lutkarka

Objavljeno: 22.08.2016. u 14:22

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p