MATEA MARTEK

Mali trikovi velikih Instagram cura: milapuljiz

Kolekcija plavog neba, mora, palmi i mode s potpisom cool djevojke
mila puljiz
Njen savršen petak definira sol u kosi i miris ulja za sunčanje, po mogućnosti u najdražem joj gradu na svijetu, ujedno rodnom, Splitu. Zima joj je draga koliko i mački voda (na što znakovito potvrdno klimamo glavom), na svaku njenu palmu u sekundi dvostruko tapkamo po ekranu, dok na svako morsko plavetnilo poželimo spakirati kofere i krenuti za mirisom Mediterana.

Instagram Mile Puljiz doista jest melem za oči, no njena kolekcija mora, Splita i sjajnih stylinga nije jedini razlog zašto ga ubrajamo u svoju listu najdražih Instagram postaja. Mila je, vidite, punokrvna cool djevojka koju nije previše briga sviđa li vam se ili ne (i zato nam se, pogađate, jako, jako sviđa). Ima svoj đir, iskrena je i direktna, stava prave veteranke modnog bloganja. Dosljedna sama sebi, istinska je profesionalka kad je riječ o spomenutom bloganju i domeni influencera, a ništa manje ni u poslu stilistice za domaće magazine. Slatkasto nije Milin modus operandi (osim možda u izboru ljetnih pića), no zato ljetni hedonizam jest.

Zbog svega navedenog, čak i bez njene privole, ubrajamo je u svoje Instagram prijateljice, kao i stručnjakinje za Instagram. I dok se mi zajedno s Milom nastavljamo diviti ljepoti skrivenih jadranskih uvala, prozirnosti mora, ljetnoj lakoći postojanja, dijeliti s njom ljubav prema rose vinima i Joy Divisionu, dok je nastavljamo sretati lepršavu po glazbenim festivalima i dok zajednički preziremo Facebook i neukus na društvenim mrežama, Mila je s nama podijelila svoje stavove, navike i trikove vezane za Instagram. Malo je reći kako smo isto jedva dočekali.

mila puljiz

#Motivi

Plavo nebo, more, palme i moda.

#UčestalostObjava

Nema nikakvih pravila, objavljujem kada imam materijala za objavu. Trenutno nažalost ne objavljujem redovito i tako će biti do kraja lipnja kada završe ispitni rokovi.

#Kamera

Ponekad mobitel, a ponekad profesionalna kamera. Kada sam ja na slici (u Zagrebu), onda se uvijek radi o profesionalnoj kameri i profesionalnim slikama iza kojih stoji moja divna prijateljica Sara kojoj zahvaljujem što me tolerira ovako neodlučnu i zbunjenu.

#Aplikacije

VSCO i Afterlight.

#Filteri

Većina slika na mom profilu su bez filtera (eventualno malo popravim kontrast i svjetlinu). Ako se odlučim i za filter, onda koristim A8 ili J5 (VSCO).

mila puljiz
mila puljiz
mila puljiz

#MojiPratiteljiNajvišeVole...

More i modu! Skužila sam da slike detalja (tipa sat, torba ili neki detalj s nekog odjevnog komada) uvijek uberu najviše lajkova. I naravno cjelokupne odjevne kombinacije. E i zalasci!

#SavjetZaDobivanjeFollowera

Biti aktivan i dosljedan svom stilu i estetici. I držati se nekog sličnog načina, koristiti nekoliko istih filtera jer ipak je to na Instagramu prvo što se vidi, a prvi dojam je uvijek bitan.

#NikadNeBihObjavila...

Nemam pojma pa ću reći sve što uključuje golotinju. Smatram kako neke stvari trebaju biti privatne. Baš ima par dana sam ostala šokirana kada sam vidjela da jednoj blogerici umire voljena osoba te umjesto da s njom provede te posljednje trenutke (bez mobitela), ona sve objavljuje na Instagramu. Ovo mi je baš grozno, neukusno i prvenstveno tužno.

#InstagramBonton

Ljuti me ovaj hir golog/polugolog slikavanja ilitiga velika sam feministkinja pa ću se slikati gola i neobrijana, a u opis slike ću staviti nekakav snažan tekst/citat kako bi emancipirala sve žene. Ne kužim.

#SuradnjeSBrendovima

Sve najbolje o njima! Sve suradnje sada su se prebacile na Instagram, rijetko koji brend danas više zanimaju klikovi na blogu, sada se sve vrti oko Instagrama.

mila puljiz
mila puljiz


#NaTuđimProfilimaPrvoGledam...

Mora mi se na prvu svidjeti. Bitna mi je estetika, izgled Instagrama. Zbilja pratim svakakve Instagram profile, modne, glazbene, lifestyle, o putovanjima, hrani i naravno najdraže stranice s memeima.

#NajdražiInstaProfili

@alwaysjudging, @camillecharriere, @doyoutravel i još na desetke drugih. Od domaćih, trenutno obožavam profil @teteikazete koji se vrti oko fenomenalnih starih slika mog najdražeg grada Splita, ali i svime što ima veze s njime, od poznatih ličnosti, raznih zanimljivosti, razglednica. Svaki dan me svojim objavama podsjete zašto mi je moj grad najdraži na svijetu.

#InstagramVolimJer...

Ne samo da ga volim, već mi je najdraža društvena mreža. Facebook sam počela prezirati. Instagram je jednostavan, brz, ne moram čitati ničije glupe statuse, samo scrollam i uživam u lijepim slikama.

mila puljiz
mila puljiz
mila puljiz
Foto: Mila Puljiz
Objavljeno: 26.06.2017. u 11:25

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p