MATEA MARTEK

Mali trikovi velikih Instagram cura: petit_diable_noir

Svijet u koji volimo svako malo zaviriti
petit_diable_noir
Ako se za nečim vodimo u biranju naših Instagram djevojaka koje vam predstavljamo na mjesečnoj bazi, to su emocije. Naime, svi smo već usvojili lekcije o fotografijama koje uvijek dobro prolaze na ovoj društvenoj mreži, znamo koji su filteri oku najugodniji i koji su komadi odjeće u određenom trenu najtraženiji.

Znamo kako se treba uslikati ispred zida i kako zaintrigirati svojim captionom. No ono što ćemo baš uvijek izabrati ispred te savršene torbe ili nedostižnog komada odjeće s potpisom jesu emocije. Emocije koje pršte iz svake fotografije i pripadajućeg joj opisa, emocije koje nas uvode u nečiji svijet. Jer, to je ono po što mi žene na Instagram dolazimo. Volimo inspirirati jedna drugu, volimo se diviti jedna drugoj, volimo putem dobre fotke odlutati, učiti jedna od druge, volimo se podsjetiti na sve te male stvari koje nam uzorkuju ushit duboko u biću.

Zato volimo i Instagram Ane Nikolić. Volimo kad Anu zapljusne val inspiracije jer to znači da će nas petit_diable_noir ponovno pustiti u svoj svijet, uljepšati nam feed kojim sočnim croissantom ili ga osvježiti buketom cvijeća (možda nas i potaknuti da isti kupimo na putu kući s posla), otkriti nam koje novo mjesto za kavu koje ćemo mentalno pohraniti za sljedeći izlet u Beograd, otkrit će nam što nosi na sivi, kišni dan i kako je raspoložena. Sve ćemo to obožavati popratiti jer petit_diable_noir spada u grupu naših omiljenih Instagram djevojaka. I njen svijet biramo svaki put.

petit_diable_noir
#Motivi
Detalji koji me usrećuju i prizori koji mi zapnu za oko. Često je tu kavica, hrana, cvijeće, lijepo vrijeme i poneki modni detalj...

#UčestalostObjava
Mislim da Instagram nije mjesto za pravila. Ovdje je poanta biti spontan i iskren i hvatati trenutke. Kod mene ima dana kada sam 0 inspirirana i tada se doslovno paučina nahvata koliko dugo ne škljocnem ništa, a opet ima i dana kada me zapljusne val inspiracije i tada se ne kontroliram.

#Kamera
Na prste jedne ruke mogu nabrojati fotke koje su nastale od strane fotoaparata. On je ipak bio zadužen za blog. Dok se izvadi aparat, podesi, konačno napravi fotka, pa tek onda slijedi prebacivanje fotografije... Nakon svih ti peripetija, izgubi se Insta čar. Zato Instagram ostavljam brzom amaterskom fotkanju.

#Aplikacije
Odavno lojalna VSCO-u, godinama čak. I dalje ne shvaćam kako se do sada nije pojavila ni jedna aplikacija koja bi mu parirala.

petit_diable_noir
petit_diable_noir
petit_diable_noir
#Filteri
A7 u 99% slučajeva. Bezbroj puta je spasio fotku spremnu za bacanje.

#MojiPratiteljiNajvišeVole...
Likeovi kažu fashion fotografije. A mi žene obožavamo inspirirati jedna drugu...

#SavjetZaDobivanjeVišeFollowera
Golotinja! Hahahaha, šalim se. Iskreno ne znam, kod mene je stvarno to nekako išlo spontano. Bitno je valjda imati svoj stil koji je prepoznatljiv i kome ostaneš dosljedan, neki svoj svijet. Čini mi se da to pridobiva ljude.

#NikadNeBihObjavila...
Nešto što nisam ja.

petit_diable_noir
petit_diable_noir
petit_diable_noir
#SuradnjeSBrendovima
Dokle god postoji veza između brenda i osobe meni je to ok. Jako je bitno da ta osoba stvarno vjeruje u njega i da govori istinu. Preporuke su sjajne! Jedino tad je win-win situacija. Ako se radi isključivo zbog novca, to nema nikakve poente.

#NaTuđimProfilimaPrvoGledaš...

Određeni stilovi fotografiranja me uvijek privuku, određene boje.

#NajdražiInstaProfili
Uh… Ovo je definitivno najteže pitanje. Ima ih baš mnogo, pa ću reći tri koja mi prva padnu na pamet. @pannoniandust i @majamilocanovich jer njihove fotke imaju dušu i @amiepetite koja se uspjela u moru fashion djevojaka istaknuti i njene mi kombinacije dugo ostanu u glavi.

#InstagramVolišJer...
To je mjesto gdje skupljam uspomene. Kada vrtim po fotkama tako se vrte i sve emocije koje sam imala u tom trenutku, baš kao kada osjetiš neki miris koji te vrati u prošlost. A zaljubila sam se istog trenutka kada sam ga i otvorila. Dok nisam imala Instagram stalno sam fotkala, svaki dan, ali nisam znala gdje ću sa svim tim fotkama, nisu nekako vidjele svjetlost dana. A ovako je mnogo veći gušt, dijeliti sve to s ljudima, kao i upoznavati ljude kroz fotografije i Insta momente.

petit_diable_noir
petit_diable_noir
petit_diable_noir
petit_diable_noir
petit_diable_noir
petit_diable_noir

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.03.2017. u 13:07

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p