LIFESTYLE

Mjesto na Jadranu koje je u kratkom vremenu postalo hit

Jeste li se već opuštali u novom beach baru?
Gooshter beach bar
Gooshter je priča o prostoru, vremenu i prirodi, o stvaranju ugođaja koji prati ritam obale od izlaska do zalaska sunca; sunčanje i kupanje na plaži, odmor u cabani između borova, uživanje u koktelu i pogledu na more sa glavne terase. Ime novootvorenog kluba Gooshter u sklopu hotela Le Méridien Lav skriva idiličan interijer, hranu koju prožimaju okusi istoka i juga, maštovite koktele i uvijek odličnu atmosferu, stoga ne čudi kako je u kratkom vremenu mnogima postao omiljena adresa za ljetno uživanje.

Koncept novog kluba u okolici Splita odmah je osvojio ne samo goste hotela Le Méridien Lav, nego i brojne obožavatelje sunca, plaže i lude zabave koji su iz prve ruke odlučili iskusiti sve ono što je Gooshter Beach Club najavljivao. Sam naziv kluba, koji u sebi ujedinjuje gušte i lik sveprisutne životinjice iz mediteranskih krajeva, obećavao je nešto novo i drugačije. Maštu je zagolicala i skrivena simbolika guštera, koji se u proljeće budi iz zimske hibernacije te od drevnih mitologija do današnjih dana označava početak novog životnog ciklusa, dolazak toplijih dana i buđenje prirode.

Gooshter beach bar
Gooshter beach bar
Gooshter beach bar
U ozračju bijelog pijeska, vrelog sunca i mirisa svježe pripremljene hrane, dizajnerski uređen klub svojoj publici je donio novo omiljeno mjesto za okupljanje i opuštanje koje će razgaliti svih pet osjetila. Za uređenje interijera zaslužan je arhitektonski studio Zarez iz Splita. Udarac u gong točno u podne označava početak dnevnog programa, u kojem se izmjenjuju dobro raspoloženi DJ, mirisi koji dopiru iz stanice za kuhanje na plaži te šampanjac i kokteli čiji okusi pomiču granice. Ovo ne treba čuditi jer su za koktele u Gooshteru zaduženi vrhunski koktel majstori, koji od svima omiljenih napitaka stvaraju posve novo iskustvo.

Gooshter beach bar
Gooshter beach bar
Gooshter beach bar
"Ideju za Gooshter beach club izgradili smo na želji da prenesemo gosta daleko od stresa i složenosti suvremenog života i da mu pružimo 'odmor unutar odmora'. Osnovni elementi dalmatinske obale: sunce, sjena, more, šljunak, kamen i borovi, stopljeni su međusobno u amalgam osjeta i ugodnih aktivnosti na prostorima plaže i borove šume, šetnice i terase", otkrio je arhitektonski studio Zarez.

Prostor bara osmišljen je kao sjenovito šumsko skrovište, sa nadstrešnicom od čelika i trstike koja slijedi tekuće forme terena i borova. Materijali su birani prema svojim ugodnim bojama i prirodnim teksturama. Drvo, kamen, trstika, konop, beton i čelik sučeljeni su iskreno, bez makeup-a i prerušavanja, dok svaki od njih igra svoju ulogu najbolje što može. Postojeća borova stabla integrirana su u prostor kako bi ispunila svoju ulogu u pružanju sjene, boje, pokreta i mirisa.

Gooshter beach bar
Gooshter beach bar
Gooshter beach bar
Gooshter beach bar
Foto: Lidija Lolić
Objavljeno: 07.08.2017. u 09:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p