DIZAJN I ARHITEKTURA

Modernističko novo ruho kultnog hotela na Korčuli

Stari dragulj dobio je moderni zaokret

Liburnia Korčula 
Korčula, grad renesanse i tradicije, svojim posjetiteljima definitivno ima puno toga za pružiti. Osim po bogatoj kulturnoj baštini, pjesmi i plesu, gastronomiji i vinima, od ove godine, Korčula ima još nešto za ponuditi, čak tri nova-stara hotela koji će svojim novim izgledom zasigurno mamiti brojne uzdahe.
 
S obzirom na njih, ali i na planirana buduća ulaganja u obnavljanje i proširivanje smještajnih kapaciteta na Korčuli, Korčula polako postaje it turistička destinacija naše obale.Tako ovu sezonu s novim izgledom dočekuju neki od Korčula Hotela - Hotel Korčula De La Ville, apartmani Korkyra Gardens i Hotel Liburna.

Hotel Liburna u 80-im godinama izgrađen je po nacrtima slavnog hrvatskog arhitekta Bernarda Bernardija rođenog u Korčuli, a ove je sezone totalno obnovljen u modernom duhu uz poštivanje graditeljskog ostvarenja ovog renomiranog arhitekta. Naziv Liburna dobio je po maloj pokretljivoj rimskoj galiji koja je ušla u povijest kada je flota Oktavijana Augusta zahvaljujući njoj potukla Kleopatrinu flotu.
 
Liburnia Korčula 
Liburna je široko poznata među brojnim turistima po impresivnom pogledu na stari grad Korčulu o kojem pišu i kojeg hvale brojni putnici diljem svijeta. Sam hotel je zadržao prepoznatljiv vanjski izgled, uz malu promjenu na terasi gdje je postavljena veličanstvena tenda koja svojom konstrukcijom podsjeća na brodska jedra što hotelu daje još jednu morsku, ali i suvremenu notu. Ono što je doživjelo potpuni preobražaj je interijer hotela, koji je osmišljen u modernom i atraktivnom dizajnu s otvorenim prostorom jednostavnih i jasnih linija. Projekt koji je, s obzirom na to da je investitor u njega ušao tek početkom prošlog ljeta, napravljen i izveden u rekordnom roku vodila je projekt menadžerica Alma Harbaš Vojvodić.

Ambiciozni koncept uređenja interijera naglasio je povijesne strukture hotela novim materijalima, bojama i oblicima i tako istaknuo izvornost arhitekture ovog predivnog hotela. Iako je hotel redizajniran u okvirima modernog arhitektonskog stila, prirodni materijali poput drva, ali i bjelina, velike staklene stijenke i puno svjetla ovdje naglašavaju izvornost lokacije.

Ovaj prekrasan, luksuzan i modernistički hotel broji 112 soba (od čega 17 prostranih dvoetažnih apartmana) s budućom kategorizacijom četiri zvjezdice koje su u potpunosti preuređene, a iz kojih će gosti moći uživati u pogledu na staru gradsku jezgru predivne Korčule. Svakako valja naglasiti i zanimljivi koncept vanjskih kružnih terasa od kojih se na jednoj smjestio vanjski bazen u kojem će uskoro uživati brojni gosti koji u Korčulu dolaze sa svih strana svijeta. Gosti će ovdje uživati u modernoj udobnosti hotela, uz samu obalu mora, nadomak mirnih plaža, a samo desetak minuta romantične šetnje od starog grada.
 
Liburnia Korčula  
Liburnia Korčula 
Liburnia Korčula 
Liburnia Korčula 
Liburnia Korčula 
Liburnia Korčula 
Liburnia Korčula 
Liburnia Korčula 
Liburnia Korčula 
Foto: PR
Objavljeno: 11.06.2015. u 14:49

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p