PUTOVANJA

Na Kanarskim otocima postoji plaža od 'kokica' koja će vas jednostavno oduševiti!

Umjesto pijeska, na ovoj plaži pronaći ćete kokice!

Kanarski otoci su otočna skupina koja se smjestila u Atlantskom oceanu, nedaleko afričke obale. Nekoliko otoka vulkanskog porijekla pripadaju Španjolskoj. Relativna blizina Kanara Europi razlog je više da iskusite egzotični otočni raj. Najpoznatija destinacija zasigurno su Tenerife, međutim i ostatak otoka iz ove skupine vrijedan je pažnje. Među mnoštvom jedinstvenih krajolika izdvojili smo plažu preplavljenu 'kokicama' koja definitivno nije nešto što se svakodnevno viđa.

Popcorn Bay ili Popcorn Beach jedinstvena je plaža smještena na sjeveru kanarskog otoka Fuertaventura. Točnije radi se o nekoliko lokacija duž obale gdje možete vidjeti ovaj jedinstveni fenomen. Playa del Bajo de la Burra i Playa de Majanicho samo su neke od lokacija gdje možete vidjeti plažu preplavljenu kamenčićima koji izgledaju poput raspuknutih kokica. Nepoznato je kada je ovaj fenomen nastao jer stanovnici otoka oduvijek pamte takav izgled plaža. No, znamo da su za ovaj fenomen zaslužni rodoliti, odnosno okamenjene alge koje nakon ugibanja završe na obali. U procesu raspadanja kalcit koji se nalazi u ovim inače crvenim algama mijenja njihovu boju u bijelu i tako nastaju kokice s plaže.

Kanarske kokice nije pametno jesti, a niti ponijeti kući!

Plaže prekrivene ovim fenomenom postale su popularna turistička destinacija zahvaljujući društvenim mrežama, zato je važno da svi posjetitelji poštuju pravila ponašanja. Iako bismo nakon što vidimo fantastične fotografije s ovih plaža, najradije jednu 'kokicu' ponijeli kao suvenir s putovanja, to nije nikako dozvoljeno i mislimo da je jasno zašto. Očuvati i zadržati izvorni izgled ovakvih fantastičnih mjesta je izrazito važno, zato do mile volje možete uživati na ovim plažama, a ako vam se od pogleda na obale Fuertaventure pojavi želja za kokicama ponesite ih sa sobom kao dodatak savršenom danu na ovim nesvakidašnjim plažama.

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.03.2023. u 12:26
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p