DOGAĐANJA

13. Festival svjetskog kazališta završava odličnom predstavom

'Moja žena se naljutila' u Sceni Travno

Festival svjetskog kazališta 
Želite li nadolazeći vikend obilježiti dobrom predstavom, prijedlog stiže s Festivala svjetskog kazališta. Posljednja predstava 13. izdanja festivala zakazana je za nedjelju, 27. rujna 2015. u 20 sati, a riječ je o djelu Moja žena se naljutila autora Tiita Ojasooa i Ene-Liis Semper kojeg ćete moći pogledati u Sceni Travno.

U NO51 Moja žena se naljutila, Ene-Liis Semper i Tiit Ojasoo, dvoje estonskih umjetnika, pripovijedaju priču o čovjeku koji ostaje sam nakon što su ga napustili žena i djeca. Njegova žena je tijekom svađe uništila sve fotografije koje su snimili tijekom zajedničkog odmora na nekome rajskome otoku, ali on će, samo kroz sjećanja na osjećaje koje je želio zabilježiti na tim fotografijama, pokušati nemoguće - ponovno stvoriti izgubljene slike. Odjednom se pojavljuje skupina potpunih stranaca koja mu pomaže s tim donkihotskim zadatkom. Oni na tim iznova stvaranim fotografijama postaju njegova obitelj, njegovi voljeni. Uz djelovanje neobične skupine likova uživo se snimaju stotine fotografija i projiciraju na pozornici. Stvara se dvostrukost stvarnosti; stvarnosti slike i realiteta, kopije i originala.
 
festival svjetskog kazališta 
Jean Baudrillard je napisao: ''Fotografija je naš egzorcizam. Primitivna društva imala su svoje maske, buržoasko društvo svoja zrcala. Mi imamo svoje slike. Svakoga dana, svake sekunde okruženi smo s oceanima slika, nečijim pokušajima da makar na trenutak zaustavi vrijeme. Predstava Moja žena se naljutila autora Tiita Ojasooa i Ene-Liis Semper zadubljena je u taj fenomen koji se nalazi u samoj srži današnjeg života, a publika to gleda kao način da se zaustavi svijet u vrtnji, da se obrani nečije postojanje i pokaže važnost onoga što smo prošli.''
 
Foto: PR
Objavljeno: 24.09.2015. u 13:00
Tagovi: festival, kazalište

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p