DOGAĐANJA

3 briljantna dokumentarca kao zagrijavanje za ZagrebDox

Počinje program 'Zaljubite se u dokumentarce'

zagreb dox 
petak počinje trodnevno zagrijavanje za ZagrebDox, Zaljubite se u dokumentarce, ujedno novi program festivala koji će se održati od 12. do 14. veljače u Cineplexxu Centra Kaptol. Program donosi tri filma u tri dana, a završava na Dan zaljubljenih projekcijom spektakularnog portreta čovječanstva u filmu Ljudski.

Trodnevno zagrijavanje za ZagrebDox u Cineplexxu uključuje tri naslova iz ovogodišnje međunarodne konkurencije: pobjednički dokumentarac Sundancea Čopor(Wolfpack), južnokorejski filmski hit Ljubavi, ne prelazi tu rijeku (My Love, Don't Cross That River) i spektakularni portret čovječanstva Ljudski (Human), koji je premijerno prikazan na simultanim projekcijama na Venecijanskom festivalu i u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.
 

Čopor američke autorice Crystal Moselle prati šestoricu braće Angulos, koji su, odlukom osebujnog oca, cijeli život proveli u izolaciji u stanu na Manhattanu, a sve što znaju o svijetu saznali su iz očeve bogate kolekcije filmova. Ljubavi, ne prelazi tu rijeku dugometražni je prvijenac južnokorejskog redatelja Jin Mo-younga o bračnom paru stogodišnjaka koji i nakon 76 godina braka odlaze na spavanje držeći se za ruke. Taj miljenik publike brojnih prestižnih svjetskih festivala potukao je svojedobno na matičnim južnokorejskim kinoblagajnama veliki filmski hit Interstellar. Ljudski, spektakularni francuski dokumentarac, posveta redatelja Yanna Arthusa-Bertranda čovječanstvu, bit će prikazan na ZagrebDoxu na Dan zaljubljenih u cjelovitoj redateljevoj verziji.
 
Ulaznice za program Zaljubite se u dokumentarce moguće je kupiti online, na stranicama Cineplexxa i na blagajni Cineplexxa (Centar Kaptol) po cijeni od 25 kuna.

Raspored prikazivanja:
Čopor, petak, 12. 2. u 20 sati
Ljubavi, ne prelazi tu rijeku, subota, 13. 2. u 20 sati
Ljudski, nedjelja, 14. 2. u 20 sati 
    
 
 
Foto: PR
 
Objavljeno: 10.02.2016. u 14:11

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p