DOGAĐANJA

Azil Dumovec i Slavko Sobin pozivaju na proslavu 15. rođendana skloništa

Odlične predstave u Kinu Europa

slavko sobin 

Sjajnu izliku za izlazak za najmlađe, ali i malo starije osigurali su ovog tjedna Azil Dumovec i Kino Europa. Povodom 15. rođendana skloništa za životinje kuha se zanimljiv program koji je na rasporedu 15. siječnja 2016. u Kinu Europa.

Program u petak počinje već u 17.30 sati za one najmlađe, a u 19 sati će premijerno biti prikazan kratki film o skloništu Priča jednog psa. Ono što očekuje posjetitelje jest predstava za djecu Šapice u 17.30 u Dvorani Müller, izložba fotografija Bajke za topli dom te svečana proslava – dokumentarni film Priča jednog psa u 19 sati.

Ono što će mnogima biti zanimljivo jest autorska predstava Šapice mladog splitskog glumca Slavka Sobina koja od 2011. godine puni gledališta kazališta, a zamišljena je kao posveta i poduka najmlađim ljubiteljima teatra. Priča je to puna ljubavi, prijateljstva i dijeljenja, prava blagdanska, kroz koju publiku vode Dona i Mrš, dva psa koja možda to i nisu. Režiju potpisuje Ivan Leo Lemo, a uloge tumače dvije glumačke postave: Ana Gruica i Ivo Perkušić, odnosno Nada Kovačević i Slavko Sobin, koji je osmislio i glazbu. Za scenografiju je zadužena Vesna Režić, a za kostime Monika Sablić.

Predstava je namijenjena djeci od četiri do 14 godina, ali preporučuje se svima koji vole pogledati dobru predstavu. Kroz priču, pjesmu i ples uči nas kako je ljubav jedina stvar na svijetu koju kad dijeliš s drugima, ostane ti je još više. Predstava problematizira i pitanje azila za napuštene kućne ljubimce, kaže nam Sobin, koji se prvi put upustio u pisanje scenarija.

Foto: PR

Objavljeno: 13.01.2016. u 11:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p