DOGAĐANJA

Besplatna projekcija kultnog filma ‘Cherbourški kišobrani’

Dođite na rendez-vous u kino Europa
kino Europa 
Početak nove sezone u kinu Europa ove godine obilježavamo jednim pravim rendez-vousom ove nedjelje, 6. rujna: na besplatnoj projekciji s početkom u 18:45 prikazat će se jedan od najboljih filmova francuske kinematografije svih vremena - Cherbourški kišobrani Jacquesa Demyja iz 1964. godine! 

U romantičnom filmu o kćeri cherbourške prodavačice kišobrana koja se zaljubljuje u lokalnog automehaničara prvu veliku i zapaženu ulogu ostvarila je slavna Catherine Deneuve. Film je ostao zapamćen i po dirljivoj glazbi francuskog skladatelja Michela Legranda, a pjevanim dijalozima ovo ostvarenje daje obol i klasičnim holivudskim mjuziklima 1930-ih.

Projekcija je dio programa Rendez-vous au cinéma, koji se u organizaciji manifestacije Renzdez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra odvija tijekom čitavog rujna u dvadeset nezavisnih kino dvorana diljem Hrvatske. Projekcijom Cherbourških kišobrana 6. rujna nova sezona simbolički će startati istovremeno u petnaest nezavisnih kina, ujedinjenih francuskom romantikom.

Uz prigodnu dekoraciju i zvukove francuskih šansona ušetajte s nama u novu kino sezonu u Varšavskoj 3! Projekcija Cherbourških kišobrana je besplatna i otvorena za sve posjetitelje. U dvoranu se ulazi bez ulaznica.
Objavljeno: 02.09.2015. u 14:24
Tagovi: film, kino Europa

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p