DOGAĐANJA

Bliži se koncert koji željno iščekujemo

Julian Casablancas premijerno dolazi u Tvornicu kulture
the voidz julian casablancas 
Smatrate li se ljubiteljem grupe The Strokes, moramo vas podsjetiti kako se bliži 8. lipanj, a to znači i izlazak koji bi bilo dobro upisati u svoj raspored. Naime, karizmatični lider Julian Casablancas u ponedjeljak nastupa zajedno s bendom The Voidz u Tvornici kulture!

Julian Casablancas najpoznatiji je, dakako, kao frontman grupe The Strokes. Njihov debi Is This It pokrenuo je pravi garage rock revival i s pravom se smatra albumom koji je označio gitarističku glazbu na početku novog milenija. Do danas su Strokesi objavili pet studijskih albuma i uz sve turbulencije, uspone i padove ipak ostali među najvećim I najvažnijim rock bendovima današnjice. Julian je 2009. objavio solo album Phrases For The Young, a 2013. surađivao s Daft Punkom na odličnom singlu Instant Crush. Niti Strokes, niti Julian Casablancas dosad nisu nastupali u našim krajevima i ovo će biti njegov premijeran dolazak.

Povezani kroz različite glazbene afinitete i prijatelje u New Yorku i Los Angelesu Julian Casablancas+The Voidz protekle su četiri godine funkcionirali kao bend. Iz ljubavi prema ritmičkoj, agresivnoj i pomalo avangardnoj glazbi ispunjenoj modernim i catchy melodijama, stilski šarolikoj i bezgraničnoj svoju su suradnju ozakonili debut albumom Tyranny objavljenim u rujnu prošle godine. Upravljanje i usmjeravanje cijelog benda najviše obavlja frontman i pjevač Julian Casablancas uz kojeg bend čine Jeramy Gritter (gitara), Amir Yaghmai (gitara), Alex Carapetis (bubnjevi), Jeff Kite (klavijature) i Jake Bercovici (bas). U sklopu europske turneje bend će u nekih 20-ak dana obići ugledne festival poput Primavera Sounda, We Love Green i istanbulskog One Lovea.

Nastup u Tvornici kulture njihov je jedini nastup u našoj regiji, a ulaznice iznose 120 kuna, te 140 kuna na dan koncerta.
 
Foto: PR
Objavljeno: 28.05.2015. u 16:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p