DOGAĐANJA

Bliži se najslađi festival u metropoli

5. Festival kave i čokolade – Zagreb Coffee & Chocofest
 
Svi ljubitelji čokolade i kave uskoro će doći na svoje jer se bliži najslađi festival u Zagrebu. 5. po redu Zagreb Coffee & Chocofest je zakazan za termin od 11. do 14. veljače 2016. u festivalskom paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

U protekle četiri godine Zagreb Coffee & Chocofest posjetilo je preko 500 000 posjetitelja iz Zagreba, Hrvatske i cijele regije. Uz preko 100 izlagača i više od 120 radionica, predavanja i cooking show programa, u ART programu nastupilo je i nekoliko vrsnih umjetnika: Karen Eland (USA), Saimir Strati (Albanija) i Gorazd Potočnik (Slovenija). Cilj festivala i dalje ostaje isti: predstavljanje najboljih hrvatskih i svjetskih čokolada i kava. Kroz različite promocije, prezentacije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i strani proizvođači i uvoznici predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade, a umjetnici će na svoj način različitim tehnikama predstaviti sve čari čokoladnog artizma.

Povodom Valentinova svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu moći će se zagrliti na Trgu bana J. Jelačića i slikati s velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem promjera 3 metra. Zbog velike se posjećenosti i interesa proteklih godina, ovogodišnji Zagreb Coffee & Chocofest, uz Trg bana Jelačića, održava na još nekoliko lokacija - Centru za kulturu prehrane, Winebaru Dobra vina, te odabranim zagrebačkim barovima, hotelima i restoranima.
 
Zagreb Coffee & Chocofest 
Najava festivala započinje već 10. veljače u Winebaru Dobra vina gdje će chef Goran Geršak pripremiti večeru na kojoj će se događati čudesni spojevi, poput lososa s čokoladom uz rizling ili čokoladirani gulaš od vepra s merlotom.

Posjetitelji festivala moći će premijerno uživati u degustaciji prve hrvatske čokolade s ekološkim certifikatom proizvedenoj u Hrvatskoj koju potpisuje Nadalina iz Splita, te sirovoj čokoladi i čokoladnim proizvodima bez glutena i laktoze koje će ponuditi čokolaterija Lizin vrt iz Slovenije.

Festivalski Choco bar ponudit će vruće čokolade s okusima maline, kikirikija i karamele, a oni željni zabave i novih znanja moći će uz stručno vodstvo u Centru za kulturu prehrane sudjelovati u izradi jestivih poklona za Valentinovo i neobičnim recepturama bloga Jedozovni duo.
 
Zagreb Coffee & Chocofest 
Posebna atrakcija i ovogodišnjeg festivala je njegov bus – vintage double decker iz 1960. godine koji će voziti turistički razgled centra grada. U umjetničkom dijelu programa posjetitelji će moći uživo pratiti izradu kipova od čokolade.
 
Foto: PR
Objavljeno: 25.01.2016. u 16:50
Tagovi: Zagreb

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p