DOGAĐANJA

Božićna čarolija na središnjem zagrebačkom trgu

Specijalna božićna priča dostojna najvećih svjetskih metropola
 
Jeste li ikada htjeli osjetiti pravu božićnu bajku poput onih iz američkih filmova? Popiti toplu čokoladu u najdražoj knjižari, gledati ozarena lica svoje dječice dok šapuću skrivene božićne želje Djedu Mrazu na uho ili slušaju najljepše dječje priče iz usta Snježne kraljice? Od ovoga petka upravo takav ugođaj moći ćete doživjeti u knjižari Arkadija na Trgu bana Josipa Jelačića 14 u Zagrebu. Poznata knjižara postat će mitsko mjesto iz snova, a Božićna čarolija u Arkadiji potrajat će tijekom cijelog prosinca.

Božićna čarolija u Arkadiji manifestacija je kojom Školska knjiga u povodu 65. obljetnice svojeg postojanja povezuje knjige, vizualnu umjetnost i blagdane. Školska knjiga, najveća hrvatska izdavačka kuća za koju pišu i prevode vodeći hrvatski intelektualci, a knjige oslikavaju veliki domaći i europski umjetnici, i ovaj je put ostvarila uspješnu suradnju. Za specijalno božićno ruho, satkano od atraktivnih scena iz svijeta književne mašte, zadužen je Mario Miše, zapaženi suradnik najprestižnijih svjetskih brendova, koji će u izlozima knjižare Arkadija na središnjem gradskom trgu oživiti scene iz svijeta bajki.

Tijekom Božićne čarolije Školska knjiga priprema niz zanimljivih zbivanja – gostovanja pisaca i umjetnika svake subote u prosincu i mnogobrojne radionice za djecu. Najmlađi će moći uživati u čitanju priča uz Snježnu kraljicu i Djeda Mraza, a odrasli za to vrijeme predahnuti uz čaj ili toplu čokoladu i prolistati knjige. U obilju naslova i uz prigodne popuste svaki će posjetitelj zasigurno pronaći idealan dar za sebe i svoje najdraže, a ljubazno osoblje Arkadije besplatno će zamatati darove ukrasnim papirom. Uživanje u pravom božićnom ugođaju, kušanje zimskih slatkiša i slikanje sa Snježnom kraljicom ili Djedom Mrazom jedinstven je doživljaj koji ljubitelji blagdanskih radosti nikako ne smiju propustiti.
 
 
Mario Miše mladi je hrvatski umjetnik s bogatom međunarodnom karijerom. Njegov najnoviji projekt uključuje i suradnju u izradi kostima i oglavlja za novi nastavak Igara gladi. Surađivao je i s poznatom modnom kreatoricom Vivienne Westwood te s brandom Victoria’s Secret, a kazališnu publiku zadivio je kostimima poznatih svjetskih kazališta.

Božićna čarolija u Arkadiji bit će svečano otvorena u petak, 4. prosinca, u 19 sati, kada ćemo se moći prepustiti ljepoti božićne čarolije! 
 

Foto: PR

Objavljeno: 02.12.2015. u 13:46
Tagovi: mario miše, Božić

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p