DOGAĐANJA

Brač ponovno u znaku genijalnog street art festivala

Jeste li spremni za Graffiti na Gradele?

graffiti na gradele

Svega nas nekoliko dana dijeli od petog po redu regionalnog graffiti festivala Graffiti na Gradele. Datumi koje svi zainteresirani moraju zaokružiti na svojim kalendarima su 28. do 30. srpnja, a mjesto radnje je predivan Bol na Braču.

Najavom nastupa Kreše i Žuvija, uz podršku kolektiva Blaw:Blaw, Juicy Croatia te DJ-a Sinke Fresha i Tikacha te graffiti writera Lunara zaključio se ovogodišnji line up te je najavljena itekako dobra zabava.

Svoje sudjelovanje do sada su potvrdili sljedeći glazbenici: High5, Krešo i Žuvi, Kuku$, Tibor, Žaegulj i Geralt iz Rivije, Tone Tuoro, Toxara, Zembo i DaMental te Marchello Mede, dok su za DJ program zaduženi Blaw:Blaw, Oliver (Bassinga), VRH, Tikach, Sinke Fresh, Niki Peducci, Vuk Oreb i Juicy Croatia.

Na popisu graffiti writera nalaze se neka od trenutno najsnažnijih i najaktivnijih regionalnih imena: Lonac, Lunar, Artez (BG), Chez186, Wuper (BG), Azram (Ljubljana), Artuditu, Bare Pimp my Pump, Modul Osam, Mane Mei, Sarme, Anxio, Supernia, Hana, Casino, Royal, Nikola Mihajlović (BG) i Wens.
 
graffiti na gradele  
graffiti na gradele

Graffiti na Gradele regionalni je graffiti festival koji se u Bolu na Braču održava po peti jubilarni put, na prostoru Fabrike, odnosno bivše tvornice ribe, te napuštenog hotela Bijela kuća. Riječ je o neprofitnoj i u potpunosti volonterskoj inicijativi mladih koja za cilj ima okupiti što više mladih graffiti umjetnika i glazbenika iz cijele regije, kako bi na nekoliko dana Bol pretvorili u malu urbanu meku, kreirali platformu za umrežavanje, nove suradnje, kreativan rad i dobro druženje te svojim aktivnostima zaživjeli napušteni i devastirani hotelski kompleks Bijela kuća.


Tijekom trajanja festivala organiziraju se brojne graffiti radionice za djecu i mlade, izložbe mladih autora, skateboard i sportska natjecanja, a posjetiteljima će cijeloga dana na raspolaganju biti i lounge zona smještena uz samu plažu. 

Iako je festival neprofitnog i volonterskog karaktera, ulaznica se niti za jedan dio programa ne naplaćuje i ulaz je slobodan za sve. Isto tako, posjetitelji festivala festivalskom će narukvicom moći ostvariti i brojne popuste na razne usluge po cijelom Bolu.

Kako je festival izgledao prošle godine možete vidjeti u službenom aftermovieu.

 

Foto: PR, Facebook

Objavljeno: 22.07.2016. u 10:36

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p