DOGAĐANJA

Buvljak koji je oduševio Splićane

Kako je bilo na prvom Judinom Pazaaru?

Judin Pazaar  

Petru Nižetić ne treba posebno predstavljati niti nabrajati sve ono čime se uspješno bavila ili se još uvijek bavi. Energiju koju posjeduje gotovo da možete opipati, a lakoća osmišljavanja i realizacija ideja fascinira me od prvog dana našeg poznanstva. 

Divno je kad pored sebe imaš osobu kojoj ništa nije teško i nerješivo i kad te pozitivan stav doslovno nosi, a na koncu rezultira jednom super pričom. Posljednja njena (naša) priča je Judin Pazaar koji se održao 24. i 25. ožujka na splitskoj Kopilici.

Kada mi je prije nekih mjesec dana na kavi rekla kako planira organizirati buvljak u Splitu te okupiti svojih 7-8 prijateljica koje bi prodavale dobre komade odjeće, obuće i asesoara rekla sam joj da može računati na mene, a iskreno nisam imala pojma što i kako. Nikad prije nisam išla na buvljake, nisam kupovala second hand odjeću, niti sam pomišljala o prodavanju svih onih stvarčica koje vape za izlaskom u šetnju (shame on me)….
 
Judin Pazaar
 
Sada kada je prvo poglavlje ove priče završeno mogu reći kako sam oduševljena doživljenim jer Judin je Pazaar okupio šestotinjak Splićana i Splićanki koji su tijekom dva dana imali priliku po povoljnim cijenama kupovati nove, second hand i vintage odjevne predmete. Posjetitelji su također mogli uz kapljicu dobrog Beck´s-a degustirati ukusan street food iz Mazzgoona, slušati glazbu s gramofona i ćakulati u ugodnoj atmosferi Judinog drva.
 
Jako smo se zabavile, razgovarale s posjetiteljima i kupcima, a usput i zaradile koju kunu. Na kraju drugog dana održana je i zanimljiva tribina o fenomenu street style kulture na kojoj su svoja iskustva podijelili fotograf Goran Čižmešija (Street Style Seconds), Luka Nižetić i Sonja Dvornik (Klikom svud), blogerica Vedrana Ilić (Mu Cephei), te novinarka Petra Nižetić (ModaKomoda).
 
Judin Pazaar
 
Kako se ovaj projekt koji štuje i slavi uličnu kulturu pokazao iznimno uspješnim, novo izdanje se očekuje pred ljeto, a od Petre se već dalo naslutiti kako će i muškarci i djeca doći na svoje. Tko zna što nam još zanimljivog sprema pa ću joj za kraj, u ime svih sudionica, samo poželjeti jedan veliki welcome back u Split!
 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Gabrijela Budimir 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar  
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Judin Pazaar 
Gabrijela Budimir
Foto: Judino drvo
Objavljeno: 26.03.2015. u 11:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p