DOGAĐANJA

'Čarobni brijeg' ponovno na daskama ZeKaEma

Hvaljena predstava vraća se u program

carobni brijeg 
Predstava ZKM-a nastala je prema jednom od najslavnijih i najutjecajnijih romana svih vremena, Čarobni brijeg Nobelom nagrađenog Thomasa Manna vraća se na kazališne daske.

U ovoj emotivno i vizualno čarobnoj predstavi koja na neuobičajen način povezuje publiku i glumce, pratimo život glavnog junaka stvoren iz iluzije. Zbog nesposobnosti da živi stvarni život, Castorp se povlači u izolaciju, u sanatorij za grudobolne. To lječilište za njega je sigurno mjesto u kojem nesmetano može živjeti vlastitu iluziju, u kojem je njegova samoobmana istina. Unutarnju Castorpovu paraliziranost samo dodatno potvrđuje njegova zaljubljenost u Klavdiju Chauchat koju je sposoban voljeti samo iz daljine, nemoćan da u ljubavi prijeđe prag realizacije. No, vrijeme u sanatoriju, svakodnevna rutinirana događajnost, pretvara se u bezvremenu letargiju. Koliko Castorpu prijeti opasnost od vanjskog svijeta, toliko mu prijeti opasnost i od unutarnjeg svijeta nedogađajnosti, bezvremenosti; oba prijete krajem, samo drukčijeg predznaka.
 
čarobni brijeg

Pod redateljskom palicom Janusza Kice likove će utjeloviti Frano Mašković, Krešimir Mikić, Lucija Šerbedžija, Dado Ćosić, Rakan Rushaidat, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Dora Polić Vitez, Sreten Mokrović, Urša Raukar, Hrvojka Begović, Maro Martinović, Adrian Pezdirc, Rene Medvešek, Slaven Španović, Milica Manojlović, Anđela Ramljak i Marija Šegvić. Scenografiju potpisuje NUMEN, a kostimografiju Doris Kristić.

Predstava je na programu u srijedu 11. svibnja, četvrtak 12. svibnja, petak 13. svibnja, subotu 14. svibnja i nedjelju 15. svibnja u 19 sati.
 
carobni brijeg 
Foto: PR
Objavljeno: 11.05.2016. u 11:32
Tagovi: ZeKaEm

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p