DOGAĐANJA

Čarobni Lord of the Dance još jednom u Zagrebu

Irski spektakl u Areni Zagreb

Prvi put kada su kročili na pozornicu kao plesna skupina, bilo je u lipnju 1996. u Dublinu. Prepoznatljivi su po irskom stepu I irskom folkloru sastavljenom u predivan mjuzikl I plesno-glazbenu predstavu koja kroz ples priča o sukobu između ljubavi I požude. Vjerujemo da ste do sada već mogli shvatiti da je riječ o jednoj od najpoznatijih plesnih trupa u svijetu – Lord of the Dance.

Osnovao ih je Michael Ryan Flatley koji je osim što je proslavljeni plesač i koreograf, zaista svestrana umjetnička ličnost. Krenuo je od predstave Riverdance, da bi danas imao nekoliko zanimanja – flautist, glumac, redatelj i producent koji plijeni pozornost milijuna ljudi diljem svijeta još otkada je prvi put zakoračio na svjetsku pozornicu 1994. Tijekom protekla dva desetljeća osmislio je, dirigirao, producirao i nastupao u nekoliko vrlo uspješnih predstava, uključujući Feet of Flames, Celtic Tiger i njegov najnoviji (sada dvadesetak godina star) show Lord of the Dance, a vremenom je njegovo ime postalo svojevrsni sinonim za spektakularno izdanje irskog tradicionalnog plesa. Michael je posljednji put nastupio u predstavi 1998., a od tada je umjetnički direktor velikih gospodara plesa.


Nakon što su osvojili kazališne daske diljem svijeta, uključujući West End i Broadway, polučili ogromne uspjehe u SAD-u, Kanadi, Irskoj, Njemačkoj, Južnoj Africi, Australiji, Novom Zelandu i Meksiku, Lord of the Dance 8.travnja 2018. još jednom će zadiviti Arenu Zagreb. Jedna od tri plesne trupe koje nastupaju po svijetu, dočarat će publici klasičnu priču kroz mješavinu glazbe i plesa, prožimajući tradicionalno sa suvremenim. Rasvjeta, ogromni projekcijski ekrani, najsuvremenije tehnologije u širini čitave pozornice, pregršt specijalnih efekata i vrhunski svjetski akrobati u vješto osmišljenoj cjelini pretvorit će pred vašim očima glazbeno-plesnu predstavu u apsolutni spektakl koji će vam garantirano prouzročiti trnce po cijelom tijelu, a potencijalno i suze u očima koje nećete uspjeti suspregnuti. Priuštite si putovanje ispunjeno energijom i strašću koje ćete još dugo pamtiti.

Foto: PR
Objavljeno: 20.03.2018. u 13:20

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p