DOGAĐANJA

Četvrtak rezervirajte za plesnu predstavu

Kazališna skupina BADco. poziva na premijeru predstave 'Spore'

BADco. spore
T
ražite li povod za ugodan izlazak ovog tjedna, prijedlog stiže iz Kina SC gdje najuspješniji hrvatski kolektiv za izvedbene umjetnosti BADco. najavljuje premijeru projekta Spore, u četvrtak, 27.10. u 20 sati.


Predstava Spore polazi od problema nezavršivosti rada provedenog u održavanju. Održavamo tijelo, stan, bližnje i biljke, održavamo prijateljstva, odnose, čistoću i odjeću, održavamo infrastrukturu, organizaciju, prostor i tehniku. Održavanje je nevidljiv preduvjet rada i stvaranja. Održavanje je svakodnevna prepreka neometanom radu i stvaranju. Ono ostaje u pozadini, rutinski se ponavlja i naizgled ne dopušta pomak. U svakodnevnoj nezavršivosti rada provedenog u održavanju pomak, promjena i transformacija hiberniraju.Tijelo u plesu smatra se slobodnim od inercije rada provedenog u održavanju i smjernosti rada provedenog u proizvodnji. Pokret u plesu oslobođen je društvenih uvjetovanja i prepušten stvaralačkom samoodređenju. Toj pretpostavci slobodnog tijela u plesu BADco. pristupa analizirajući fenomen okreta, obrtaja tijela oko vlastite osi bez mogućnosti napredovanja. Okret kao element ponavljanja infrastruktura je plesnog pokreta, ono što ga razlikuje od svakog drugog pokreta, međutim kriza plesa se otvara onda kada okret ne izlazi iz ponavljanja.

BADco. spore
Početno nadahnuće predstava crpi iz poeme Što je ‘nepisanje’? američke pjesnikinje Anne Boyer u kojoj se vlastito iskustvo života kao umjetnice, žene, majke, nastavnice, partnerice, aktivistice, prijateljice razlaže sloj po sloj, prekapajući pritom po ritmovima vlastite svakodnevice i njihovim imobilizacijskim učincima.

BADco. autorski tim čine Ivana Ivković (dramaturgija), Ana Kreitmeyer (izvedba), Tomislav Medak (dramaturgija), Nikolina Pristaš (koreografija), Zrinka Užbinec (koreografska suradnja).

Premijera predstave je na rasporedu u četvrtak 27.10.2016. u 20 h. Reprize su u petak 28.10. i subotu 29.10.2016. u 20 h u Kinu SC, Savska 25.

Foto: Damir Žižić

Objavljeno: 24.10.2016. u 09:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p