DOGAĐANJA

Croatian Design Superstore - novo zagrebačko 'it' mjesto

Zagreb dobiva dizajnerski centar u cijelosti posvećen domaćem dizajnu

 
Kulturno-turistička ponuda Zagreba od danas će biti obogaćena multifunkcionalnim dizajnerskim centrom posvećenom promociji i afirmaciji hrvatskog dizajna. Croatian Design Superstore od petka, 13. ožujka, krasit će Martićevu 4, gdje će se na gotovo 300m2 objediniti stalna prezentacija i ponuda najboljeg hrvatskog dizajna, prateće edukativne, kreativne i promotivne aktivnosti te jedinstvena ugostiteljska ponuda.

Značaj Croatian Design Superstorea, inicijative relevantne za razvoj kreativne ekonomije u Hrvatskoj, još je veći ako se uzme u obzir da nije riječ o projektu zasnovanom od strane države ili grada, odnosno javnog sektora, već u potpunosti o neovisnom projektu iza koje stoje dizajnerica Ira Payer, javnosti poznata kao aktivna promotorica domaćeg dizajna i dugogodišnja predsjednica Hrvatskog dizajnerskog društva (2005.-2012.) te Suzana Košćak, ekonomistica i financijska analitičarka, koja je ujedno i privatna investitorica projekta.

Croatian Design Superstore koncipiran je kao kulturno-ekonomska platforma za zagovaranje i tržišno osnaživanje hrvatskog dizajna. Okosnicu platforme, reprezentativnu prodajnu izložbu hrvatskog dizajna, čini selekcija najboljih primjeraka proizvoda s visokom dodanom vrijednošću, dizajniranih u Hrvatskoj, bilo da je riječ o maloserijskim, obrtničkim, manufakturnim ili industrijskim proizvodima. Odabir je sastavljen prema kriterijima izvrsnosti u dizajnu, a uzima u obzir kvalitetu proizvoda u cjelini. Aktualni odabir proizvoda, među kojima su i mnogi dobitnici neke od uglednih svjetskih nagrada za dizajn, čini 130 proizvoda i proizvodnih serija, kroz koje je zastupljeno više od 150 autora i autorskih kolektiva te u čijoj proizvodnji sudjeluje više od 100 poslovnih subjekata.

Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore Croatian Design Superstore 
 
   
M.M.
Foto: Matea Martek
Objavljeno: 13.03.2015. u 09:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p