DOGAĐANJA

Dalmacija dobiva svoj street art festival

Počinje prvo izdanje street art festivala 'Zen-Opuzen Zoo'

Opuzen 
Po prvi puta na prostoru prekrasne neretvanske doline, u gradiću Opuzenu oživjet će zanimljiv zoološki vrt zahvaljući prvom izdanju street art festivala Zen-Opuzen Zoo koji će se održati od 3. do 5. srpnja 2015. Nove životinjske stanovnike u Opuzen će dovesti ekipa zagrebačkog kolektiva Pimp my Pump, nekolicina entuzijasta organizacije Street Art Mostar, umjetnici iz Sarajeva i s Likovne akademije iz Širokoga Brijega.

Uz nekoliko gradskih lokacija u centru Opuzena gdje će ostaviti svoj umjetnički trag na zidovima, umjetnici će oslikati i životinjsko carstvo koje će potom na lađama biti prebačeno do otočića gdje se račvaju mala i velika Neretva. Veliko otvorenje opuzenskog zoološkog vrta očekuje se u petak, 3. srpnja, a proslava će se nastaviti kroz subotu i nedjelju (4. i 5. srpnja) kada su na rasporedu brojna druženja, dječje radionice i performansi.
 
Pimp my Pump
Organizator i pokretač ove hvalevrijedne akcije su opuzenski motel Delta i Udruga Santa Valerio koja se bavi promocijom grada Opuzena te kulturnih i tradicijskih vrijednosti ovoga kraja. U namjeri da uljepšaju grad i uključe djecu i mlade u svoje aktivnosti te im vrate osmijeh na lica, organizirali su prvi Zen-OpuzenZoo.
 
''Budući da smo svjedoci vremena u kojem živimo te smo svjesni činjenice o brojnom raseljavanju iz ovih krajeva dok Opuzen polako ali sigurno odumire, odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke te malim koracima povijesnom Opuzenu vratiti stari sjaj. Ideja prvog street art festivala 'Zen-Opuzen Zoo' je uljepšati vizuru grada te postati svojevrsna atrakcija djeci s ovog područja te lokalnom stanovništvu, ali i svima onima koji posjete grad Opuzen'', poručuju iz Udruge Santa Valerio.
 
pimp my pump 
zen opuzen 
Foto: PR
Objavljeno: 30.06.2015. u 11:14

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p