DOGAĐANJA

Dobili smo novi razlog za posjet otoku Rabu

Jedinstveni ambijenti, birana glazba i tradicionalne delicije na 'Kantunima'

kantuni rab 
starome dijelu Raba, ispod četiri zvonika, između uskih uličica smjestili su se - kantuni. Oduvijek su bili mjesta sastajanja i druženja. Na kantunima su se dogovarali susreti, rađale nove ljubavi i prijateljstva, događao svakodnevni gradski život...

Prepun takvih kantuna jedinstvenoga ambijenta i neponovljive ljepote, Stari grad Rab od 17. do 19. lipnja omogućit će svima da uživaju od kantuna do kantuna u novoj kulturno-turističkoj atrakciji - KANTUNI.

Od Dorke do Pjacete i od Svetoga Ivana do Mahačeve vile - čitavim potezom Gornje ulice, tu na kantunu staroga Raba, uživat ćemo u jedinstvenim rapskim ambijentima, biranoj glazbi, urbanoj zabavi, autohtonoj otočkoj ponudi i tradicionalnim delicijama Hrvatske.
 
kantuni rab 
kantuni rab   
Nova kulturno-turistička manifestacija otoka Raba, Kantuni su nastali inicijativom Turističke zajednice grada Raba u kreativnoj radionici G.A.D. PRODUKCIJE i njena tima KULTUR specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog managementa. Nova originalna manifestacija osmišljena je s ciljem obogaćenja kulturno-turističke ponude u pred i posezoni na otoku Rabu, s dugoročnim ciljem revitalizacije lokaliteta staroga grada i njegove preobrazbe u permanentno otvoreni prostor urbane zabave, kulture i baštine.

Kantun svjetla (Dorka), Kantun susreta (Pjaceta), Kantun doživljaja (Sveti Ivan) i Skriveni kantun (Mahačeva vila) - svaki kantun otoka Raba u sklopu ovogodišnjega projekta bit će doživljaj za sebe i svaki će na svoj način ponuditi svim Rabljanima i njihovim gostima puno dobrih razloga za dolazak, susret i zajedničko uživanje.

A kada se tome dodaju žive svirke od klasike do popa, klapske pjesme i jazza, ambijentalno uređenje i rasvjetu, kao i biranu ponudu, zasigurno nema boljeg poziva da se od 17. do 19. lipnja susretnemo na kantunu i provedeno kao nikada do sada. Poziv na susret završit će se na poznatome rapskom Vidikovcu s kojega se pruža jedna od zasigurno najljepših i najromantičnijih vizura na čitavi kantun staroga grada. 
 
kantuni rab 
Foto: PR
Objavljeno: 24.05.2016. u 10:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p