DOGAĐANJA

Dokukino slavi 6. rođendan uz vrhunske dokumentarce!

Pogledajte filmove koje ste propustili i slavite s Dokukinom
Dokukino 
Jedinstveno zagrebačko kino već šest godina na velika platna donosi isključivo dokumentarne filmove, što ga čini jedinim takvim kinom u Hrvatskoj. U istom filmskom duhu Dokukino će proslaviti i svoj 6. rođendan!

S redovnim projekcijama četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom tijekom cijele godine Dokukino u Preradovićevoj ulici 5 u Zagrebu prati svjetske tokove na dokumentarnoj sceni i zagrebačkoj publici donosi najsvježije i najzanimljivije dokumentarne naslove. Osim redovne distribucije dokumentaraca prikazuju se naslovi iz programa velikog broja regionalnih festivala (Zagreb FF, Motovun FF, Sarajevo FF, Liburnia FF, Dokufest, Mediteran FF....), organiziraju se specijalne projekcije i predstavljanja autora te redoviti razgovori s redateljima nakon projekcije filmova. U programu Dokukina daje se i veća vidljivost domaćim i regionalnim autorima kroz projekcije novih filmova ili retrospektiva.
 
 
Svoj 6. rođendan Dokukino namjerava provesti u društvu filmoljubaca te organizira poseban filmski program. Rođendanski tjedan traje od četvrtka 18. lipnja do nedjelje 21. lipnja, kada će se na rasporedu naći dokumentarci Zeleni princ, Sugar blues i Destinacija Srbistan. Danas, u četvrtak, u 21.30 sati Dokukino Kic i FAK tvoj film organiziraju filmski kviz s naglaskom na pitanja o dokumentarnim zanimljivostima, a uz redovni dokumentarni program u velikoj dvorani, mala dvorana Dokukina KIC (međukat) bit će u subotu mjesto dokumentarnog maratona filmova Restart labela.
 
 
Ukoliko ste propustili jedan naslove poput Čovjek na žici, Crvena kapela, Gonzo- život i djelo Huntera S. Thompsona, Ambasador, Kuhanje povijesti, imate još jednu priliku za ispravak u sklopu rođendanskog događanja. Svaka dva sata, od 14 do 22 sata pogledajte jedan od ovih doksa i to potpuno besplatno.
 
Raspored projekcija pratite na službenoj Facebook stranici Dokukina.   
 
Foto: PR
Objavljeno: 18.06.2015. u 16:08

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p