DOGAĐANJA

DOVE FASHION.HR od 24. do 26. rujna u Zagrebu

Vodeće modno događanje sezone krajem rujna predstaviti će elitu hrvatskog dizajna u Zagrebu i na taj način najaviti znakovite promjene na domaćoj modnoj sceni. Po riječima direktora i osnivača koncepta, Vinka Filipića, „promjena“ je ključna riječ ove sezone.

Najpoznatiji hrvatski modni koncept, FASHION.HR, ujedinio je snage sa vodećim svjetskim beauty brandom DOVE koji od ove sezone predstavlja generalnog pokrovitelja modnog događanja DOVE FASHION.HR. Rezultati uspješne suradnje DOVE-a i FASHION.HR-a na međunarodno priznatom projektu „Kampanja za stvarnu ljepotu" već gotovo dvije godine oduševljavaju hrvatsku javnost kao i brojne predstavnike medija.

DOVE FASHION.HR će također ponosno predstaviti svoju novu koncepciju koja tematski odjeljuje različite modne diskurse te na taj način vrši promišljeno filtriranje publike i dodatno brandiranje originalnog modnog potpisa. U tri tematske večeri, neslužbenog naziva GLAMOUR, CHIC i AVANGARD svoje vizije prezentirati će najkvalitetnija dizajnerska imena u zemlji: Ivica Skoko, eNVy room, Zoran Mrvoš, Nataša Kos, Robert Sever, Igor Galaš, Ivica Klarić, Stjepan Čuka, Branka Donassy, I-GLE, Ivana Barač, Ivona Martinko i XD Xenia design.

Na originalnoj i avangardnoj lokaciji Stare tvornice Zagrepčanka velikim imenima pridružiti će se dva mlada dizajnera u sklopu programa FASHION.HR+ koji će služiti isključivo kao potpora neafirmiranim modnim talentima. Jedna u nizu novih promjena je svakako pomno promišljanje publike koju će u većem dijelu uglavnom pozivati dizajneri osobno dok će FASHION.HR koncept koordinirati medije, sponzore i VIP goste.

„Promjena je riječ koja je fenomenološki obilježila globalno društvo u ovoj godini stoga mi u FASHION.HR konceptu također biramo promjenu kao svoju nit vodilju za budućnost. Godinama smo odlučno i suvereno radili na decentralizaciji hrvatske mode zahvaljujući gradovima kao što su Varaždin i Zadar ali sada je vrijeme za direktan i snažan fokus na same dizajnere. Tematski smo podijelili večeri koje se razlikuju po profilima publike, dizajnerske pozivnice činiti će više od 70% svih uzvanika dok će poznate osobe također pozivati dizajneri osobno" komentirao je Vinko Filipić nove kreativne i logističke odluke DOVE FASHION.HR-a.

„Smatramo da moramo krenuti u novom smjeru i sve reflektore usmjeriti prema dizajnerima koji će uglavnom pozivati vlastite kupce. Raditi golemu predstavu od revije više ne predstavlja logičnu i uspješnu koncepciju jer teška vremena zahtijevaju ozbiljna promišljanja o modi. Odjeća nije samo igra već životni put svih dizajnera koje predstavljamo, analogno tome svoje nove ciljeve shvaćamo vrlo ozbiljno, a u tome nas sa punom potporom prate brojni sponzori" zaključuje Vinko Filipić.

Svjetski nagrađivani Igor Galaš, prestižni modni trendsetteri Robert Sever i Ivica Klarić, kultne I-GLE i avangardne doajenke modne scene ovih prostora Branka Donassy i Ksenija Vrbanić za XD Xenia design samo su neka od imena koja će ispuniti Staru tvornicu Zagrepčanka svojim inventivnim prijedlozima. 

Nakon Roberta Severa i Anamarije Brkić za A'MARIE, DOVE kolekciju povodom „Kampanje za stvarnu ljepotu" u hrvatskoj će metropoli predstaviti talentirani Križevčanin Igor Galaš koji je u proteklih godinu dana svojim hrabrim idejama te originalnim načinom rada oduševio modne stručnjake u Berlinu i Pekingu. Mladi Galaš u Kini je osvojio čak tri međunarodna priznanje koja dodjeljuju profesori modnih škola diljem svijeta kao što je japanski Bunka koledž koji je pohađao veliki Yohji Yamamoto.

Da će rujan biti u znaku mode poručuju brojna događanja koja će se odvijati neposredno prije i za vrijeme samih revija. Zasigurno najjači dizajnerski postav u zemlji uskoro će se družiti sa odabranim urednicima i novinarima na ekskluzivnom Press Brunchu gdje će se u punom sjaju predstaviti image kampanja koju potpisuje nagrađivani dvojac Decker & Kutić te video kampanja etabliranog redatelja Vanje Vascarca.

DOVE FASHION.HR još jednom je okupio najbolje stručnjake u Hrvatskoj koji će biti zaduženi za visoku kvalitetu događanja koje modna kritika i šira javnost posljednjih nekoliko sezona sve više zamijećuje i neosporno pohvaljuje.

 

Objavljeno: 02.09.2009. u 10:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p